2020-01-12
星期日嘅中午去左太子覓食,見到柏樹街呢間小店「金泰子泰國餐廳」好似幾吸引咁,就入咗去試下午市套餐有好多選擇,價格實惠又親民迷你拼盤拼盤可以選擇大或細size,迷你拼盤可以從四款小食裏面任選三款,每款兩件,啱晒兩至三個人開心share!我地揀左魚餅、蝦餅同春卷,每樣都炸到金黃香脆。蝦餅好彈牙;魚餅味道豐富;春卷係素菜粉絲餡料,健康又好食泰式炒金邊粉食泰國菜我就最鍾意食炒金邊粉!同樣可以自由選配搭蝦肉、豬頸肉、豬扒或蟹肉。我就揀左鮮蝦肉,都幾大隻,新鮮爽口又彈牙,而且份量充足金邊粉則好煙韌有咬口,醬汁酸酸甜甜的,好開胃!仲加入左唔少櫻花蝦乾,散發著鮮蝦香~最緊要係炒得乾身,唔油膩👍🏻芒果糯米飯溫熱的椰汁糯米飯好Q彈有嚼勁,配上濃稠的椰汁🥥,甜甜的,充滿椰香,幾好食!芒果有兩大塊切片,好清甜,正啊!熱檸水及熱檸茶新鮮檸檬配熱水或紅茶,去脂解膩
午市套餐有好多選擇,價格實惠又親民
迷你拼盤
泰式炒金邊粉
芒果糯米飯
熱檸水及熱檸茶
新鮮檸檬配熱水或紅茶,去脂解膩