2022-07-06
约咗朋友食饭,佢订咗这间餐厅,因为近佢公司,而且下雨天☔️系商场内食饭比较方便。晚餐由$108起,已包括餐汤/沙律,主菜及特饮,亦可以半价选其他饮品,又几抵食㖞。朋友选咗:🧆黑松露菌美国芦笋意大利饭$108下雨天,我哋两个都选咗餐汤🥣,想饮热辣辣嘅汤,今日系甘笋汤,口感细致绵密,味道清甜。黑松露菌芦笋意大利饭,带点幽香黑松露菌香气,意大利饭煮得较软身,适合香港人口味,质感黏稠好creamy,朋友话钟意佢加入唔少嘅芦笋、菠菜,好像每一口也有蔬菜,加添健康感。饮品选了「🍵绿茶牛奶+$19」,绿茶牛奶上的拉花,十分可爱,好像一杯会逗人笑的绿茶牛奶🤭。我就点咗:🐷炭烧美国斧头猪配有柚子烧汁$198一大块美国斧头猪扒,好大块,很厚身,外面烧得好靓好香,带点炭烧香味,熟度刚好,配菜有西兰花🥦、薯仔,而且份量唔少,我好钟意。再饮啖清香养生嘅「☕️牛蒡花茶+$18」感觉好健康、好舒服😌。
朋友选咗:
🧆黑松露菌美国芦笋意大利饭$108