2023-11-25 43 浏览
九龙城真系有好多美食,最近试咗呢间有新鲜水产嘅日本餐厅,真系好好食,一定要同大家介绍返☺️餐厅环境好阔落好舒服,待应服务好好又有礼貌,呢度除咗有居酒屋嘅美食,最特别系仲有日本烧肉呀 !大家一定要记得玩幸运轮盘!必定中奖㗎!我就中咗新鲜贝类一大只!👍我一坐低就叫咗澳洲龙虾两食:刺身+龙虾粥,依家做紧优惠价 $338 (澳洲龙虾粥额外加$50 ),咁抵嘅价格必叫啦!一只龙虾有两款吃法,龙虾即捞即㓥,上桌时龙虾嘅触须同脚还在动,非常生猛啊!刺身晶莹剔透,底下仲有啲海藻,清甜可口!龙虾粥绵滑充满蟹膏香味,蟹脚仲啖啖肉🥰真系劲正!跟住就到戏肉啦!就系牛石精选盛合 $898 !!!当中包括了A5和牛肉眼、A4肉眼背峰,和牛西冷A4、顶级牛小排同牛舌心!劲丰富啊!侍应建议先烧牛小排,之后先是A4和牛,跟住先烧超多油脂嘅A5和牛,而牛舌心就要烧耐啲,否则好韧😝✅A4肉眼背峰:肉和油脂分布均匀好食!✅A5和牛肉眼:有漂亮雪花纹,入口即溶,满嘴和牛嘅油。✅日本和牛西冷:A4 西冷的油花分布更加均匀,肉嫩且多汁,肉味最为浓,充满浓郁嘅牛肉香气!✅顶级牛小排:油花分布细致均匀丰富,满口诱人的肉汁,鲜嫩香甜。✅牛

✅A4肉眼背峰:肉和油脂分布均匀好食!
✅A5和牛肉眼:有漂亮雪花纹,入口即溶,满嘴和牛嘅油。
✅牛舌心:牛舌最高级部位,厚切口感依然软嫩,有著浓浓嘅油脂香气,愈食愈香!

跟只我仲叫咗蟹味噌甲罗烧 $88 😋多士好脆,拎匙羹舀走一啲蟹味噌一齐食,刚刚好!不咸,蟹味噌里面有蟹肉、蟹膏同蟹籽,馅料丰富,蟹味浓郁!100分!

最后食埋个和牛炒饭,粒粒分明的炒饭充满镬气,均匀染上酱油及鸡蛋,一粒粒肥美嘅和牛咸中带香,质地鲜嫩,好食到!

食完之后,最后仲有送日本雪糕添!大满足!食一次唔够!下次要再去食多次😎

📍Gyuseki Japanese Restaurant
📌九龙城福佬村道51&53号地