2014-08-28 450 浏览
经过门口,有店员招徕话系新开既!我就觉得奇怪,呢间好似已经开左好耐喇㖞,不过详细我无再问既,因为本身我地都系谂住食呢间,话之你前开定旧有啦。同朋友二人食完餐饭后,都感觉同其他泰国菜有点分别,谂来谂去,原来分别在于它的港式!首先,一踏入餐厅就听到店员用泰文沟通已经觉得自己系飞左去泰国啦,但最得意系店员一行埋黎识转Channel同你讲番广东话先最窝心!而跟住要介绍既系点解话佢港式呢!因为是夜我地每人嗌左碟碟头饭!有别于其他泰式餐馆通常只有嗌𩠌食饭!每碟饭都只系四十几蚊连野饮!咸蛋鸡粒炒饭咸蛋碎份量足够带出香味,炒饭好够味,食完一啖想即刻食第二啖!无骨猪手饭好大旧猪手,味道唔错但未达到入口即溶既效果,适合钟意啖啖肉同可以补充骨胶原(猪皮)既朋友。不过我下次就会留肚食第啲喇。。另外因为我地太肚饿而且太耐无食泰国菜兼忽然好想食咖哩既关系。。。青咖哩 配 牛由于黄咖哩周围有得食而红咖哩又偏辣!朋友对辣接受程度麻麻地所以我地拣左青咖哩!一夹旧牛肉入口,好有口感连埋啲汁好好味!我地即刻抢汁大战!捞饭食简直一流!正如上文所言,我所讲留肚食第啲绝对系下次就咁嗌碗白饭捞汁或者套餐拣咖哩乜乜饭好过!小食拼盘泰

咸蛋鸡粒炒饭

无骨猪手饭

青咖哩 配 牛

小食拼盘
泰国菜要食小食拼盘是常识吧?
春卷好脆!猪颈肉厚肉大块又多汁!虾饼肉厚皮脆!鸡翼肉嫩不过略嫌个皮厚左些少兼炒过左小小火,但Overall仍然系好值得俾Like!!

两个人食到最后真系饱到反转!再叹埋杯华田沙冰 & 芒果沙冰。完全无冰粒要咬,好处系味道唔会俾冰粒冲淡,坏处系。。无!非常完美既句号!

我饱喇!下次再黎开餐!价廉物美既泰国菜!
  • 青咖哩
  • 小食拼盘