2023-12-17
九龙城多美食就喺人都知㗎啦💕所以早排我哋去开附近做嘢,加上天气凉凉哋,就想食吓川菜今次我哋叫咗:🐟酸菜香辣烤鱼(小辣)鱼可以选择鲩鱼或者钳鱼🐟店员话鲩鱼会大啲鲜甜啲,而钳鱼就会少啲骨☺️钳鱼大条之余上面铺满酸菜,而且鱼肉烤完都仲好鲜嫩😋配料亦都有好多选择,我哋选择咗乌冬,金菇同埋娃娃菜💕 酸菜再加少少辣,真系令人越食越开胃嫁😋我哋就嚟食完鱼肉都仍然保持鲜嫩🥰食完成个人仲暖笠笠添麻辣鱼皮🌶️鱼皮爽口弹牙,完全冇腥味。配上麻辣越食越开胃刺激😍配捚花生同埋青瓜🥒清新得来亦都减低咗辣嘅感觉❣️🔥烧鳝串其实佢呢度嘅串烧都好出名,即叫即烧🔥不过我哋今次就净系试咗烧鳝串,一上到枱嘅时候就已经闻到好香,店员仲叫我哋即刻趁热食添🥰鳝串烧得脆卜卜,而且充满油香,啖啖肉啊😍😍必食之选👍🏻店内环境亦都好舒服💕唔会觉得逼同焗促☺️烤鱼出晒烟都唔会觉得油烟大,抽风都好够👍🏻而且餐厅有少少怀旧嘅感觉添🤭其实佢哋除咗烤鱼全日供应之外,亦都有鱼汤米线,真系好吸引😍下次要再食!
今次我哋叫咗:
🐟酸菜香辣烤鱼(小辣)
麻辣鱼皮🌶️
🔥烧鳝串