2023-05-23
今日放假特登约朋友去屯门行街睇戏,而家搭西铁入屯门真系好方便,睇完戏喺附近揾啲嘢食,朋友带咗我去一间日式烤肉放题。佐贺山田烧肉,餐厅位置喺屯门时代广场,上到去餐厅地方非常阔落,装修得好整洁。饮品仲有好多选择,甘炎热嘅天气饮品都非常重要今晚我哋选择咗268蚊,严选美国和牛100分钟放题,牛肉款式有五种选择,最好食就系美国特选和牛牛肩脊肉,牛肉味道香浓肉质嫩滑加上脂肪分布均匀,牛肉带点油花,食落口牛肉味特别香浓有入口即溶嘅感觉。烧牛舌,口感爽脆肉质嫩滑,牛肉香味重。另外奉送尝味烧肉盛,安格斯牛肋条,和牛一口牛,上级牛肋肉,美国牛小排,骨付牛肋肉。海鲜有青口,青鱼,多春鱼,墨鱼仔,青鱼烧到皮香肉嫩,入口鱼味香浓加少少盐调出鲜味。另外鸡肉,豚肉,蔬菜,小食都有好多选择。值得一提厚切日本黑豚腩肉,肥瘦均匀,入口满满油花香味,又香又爽口,肉质非常嫩滑, 加埋餐厅提供嘅酱汁更加好烧蔬菜系我嘅至爱,烧菠萝,烧出嚟嘅菠萝特别香甜,入口又juicy又好味,牛油金菇,翠玉瓜,茄子,秋葵,呢几样都系必食嘅推介,食多啲蔬菜更加健康100分钟够晒时间食,食完饱饱咁离开💕
饮品仲有好多选择,甘炎热嘅天气饮品都非常重要
另外鸡肉,豚肉,蔬菜,小食都有好多选择。
100分钟够晒时间食,食完饱饱咁离开💕