2011-08-14
今日和朋友去了睇话剧,由于果度早开场,我地早了食晚餐,便决定睇完后去返铜锣湾食甜品~~~ 去到时已经有几台人等紧,好彩都很快轮到我地~~今日和朋友决定试下西式甜品,我试了个比利时朱古力窝夫,另外朋友试了一个比利是朱古力Mousse。比利时朱古力窝夫:见同场都有唔少人点,不过即时制作,所以要等十五分钟左右。味道不错,不过自己食得论尽,所以下次都系会拣返d简单d的食物~~比利是朱古力Mousse:朋友呢个甜品,我地觉个Mousse比想像中淡,似牛奶朱古力多过比利是朱古力,唔够苦~ 所以下次唔会点返呢个了。其实系呢间分店食过好几次都ok,不过琴日遇著一个店员(长头发的女店员,感觉有点披头散发),由落order至到比餐具及黎甜品,佢全程都黑口黑面。唔止我地呢一台客人,见佢对其他台的客人都系咁。其实既然咁唔满意客人入黎食o野,一系就直接赶我地走啦,唔好拿口拿面,食都食得唔开心啊~ =.=""好彩成个场得呢个人的态度唔好,其他的一男两女的很nice很热情,如果唔系我怀疑佢地间舖系咪唔想做了~
今日和朋友决定试下西式甜品,我试了个比利时朱古力窝夫,另外朋友试了一个比利是朱古力Mousse。 比利时朱古力窝夫:见同场都有唔少人点,不过即时制作,所以要等十五分钟左右。味道不错,不过自己食得论尽,所以下次都系会拣返d简单d的食物~~ 比利是朱古力Mousse:朋友呢个 甜品,我地觉个Mousse比想像中淡,似牛奶朱古力多过比利是朱古力,唔够苦~ 所以下次唔会点返呢个了。