2019-07-07 41 浏览
将军澳周围都系商场,商场啲餐厅都系大集团既,想帮衬下人情味小店,无人带路认真唔识。幸好朋友住系附近,话带我去佢「食堂」,难得有地头虫带路,紧系跟!朋友话呢度既蒜蓉包系必点,果然,应该脆既地方好脆,应该软的地方好软!个人觉得同佐敦某店好出名既蒜蓉包有得挥!忌廉粟米蘑菇汤,比出面既西汤更浓郁更足料。香蒜肉粒炒扁意粉,见到有一条🌶️,怕自己食唔到咁辣,老板娘专登帮我落少啲辣,呢个辣度啱啱好,有d辣系惹味好多既。黑松露杂菌带子扁意粉,啲带子同菇份量超级多!芝士肉松蛋饼,钟意食蛋既我,见到个蛋饼咁得意,一定要点!拣左芝士肉松馅,好特别,外面一层好似米纸咁,夹住芝士肉松同蛋,我钟意佢清清地,好似妈妈预备的下午茶小食,简单得黎又好味,赞!黑松露薯角蜂蜜绿茶,唔会太甜,好消暑。冻朱古力都唔系好甜。估唔到将军澳竟然有咁高质素既餐厅,果然无介绍错!老板娘话迟啲仲会有新菜单,下次黎朋友屋企聚又可以黎试新野🤩

忌廉粟米蘑菇汤,比出面既西汤更浓郁更足料。

黑松露杂菌带子扁意粉,啲带子同菇份量超级多!

黑松露薯角

蜂蜜绿茶,唔会太甜,好消暑。冻朱古力都唔系好甜。

2019-06-28