2021-01-22
铜锣湾呢间西班牙菜人气高企, 门口系好抢眼嘅粉红色霓虹灯好容易揾,呢次就黎试下佢地几款招牌菜啦~🐙薄切慢煮八爪鱼 $78呢份冷盘八爪鱼好特别,八爪鱼好新鲜好弹牙,经过慢煮所以肉质好软我特别钟意佢嘅秘制酱汁,有橄榄油、辣椒同蕃茄蓉酸酸地嘅口感,好开胃食到唔停口🌶西班牙小青椒 $68小青椒新鲜爽口,外面有小小盐调味已经好足够🍳西班牙薯仔蛋饼 $78外层是煎蛋皮,一切开里面系流心蛋,薯仔粒沾上蛋汁充满蛋香味,又creamy又美味,记住一定要趁热食呢🥪鹅肝比坚尼三文治 $78三文治烘得好香脆,里面夹住鹅肝酱,鹅肝酱搽得好厚,入口好香鹅肝味,好满足🐙烤煎原只八爪鱼腿配西班牙青酱 $208轻轻烤煎过后的八爪鱼更香,保持了鲜味又够软稔,沙律菜配酱汁食落清新爽甜🥨炸西班牙油条配朱古力酱 $58热辣辣上枱,炸得外脆内软, 外层撒上肉桂沙糖,再配合香浓朱古力酱真系超正啊,虽然几甜不过我钟意啊~🌹Rose Royce $75🍸The Classic $75两杯都酒味几重,而且好大杯份量好多,一路食tapas一路饮酒好chill
🐙薄切慢煮八爪鱼 $78
🌶西班牙小青椒 $68
小青椒新鲜爽口,外面有小小盐调味已经好足够
🍳西班牙薯仔蛋饼 $78
🥪鹅肝比坚尼三文治 $78