2017-11-06 431 浏览
今日跟朋友来到位于尖沙咀The Captain's House,餐厅位置尚算方便,由地铁站行路十分钟都唔需要就到。由于最近系万圣节,餐厅入面有唔同既万圣节装饰,好有节日既气氛。同行一共2人,我地试左一个餐厅最出名既Seafood Platter A, 热船长海鲜拼盘Platter A就可以选择3种海鲜,我地就叫左虾,扇贝同长脚蟹脚,另外因为我地钟意虾,所以另加左虎虾。至于酱汁,选择左卡彊蒜蓉汁。一打开个包装,好香蒜蓉味,虎虾好大只好弹牙,所有海鲜都好新鲜。点左两款唔同既生蚝同黄金焗蚝。生蚝方面,最右两只海水味较淡,而左面右只海水味较浓,全部都好新鲜,而我比较钟意淡味既生蚝。黄金焗蚝好食,上面系芝士,入面有蚝同菠菜,菠菜减低油腻感,非常夹。之后,又点左芝心辣鸡肉汉堡。汉堡就包左薯片同少少SALAD。汉堡唔差,鸡肉入面有芝士同小小火腿,几特别。薯片同SALAD就一般。饮品方面,我就叫左杯白酒Charles Rousseau,同行朋友就点左Santa Alicia.我只白酒就比较清淡。

Crawfish,    Scallops,  Crab  Legs,  Garlic  Cajun
生蚝

生蚝