2023-12-20 1734 浏览
第一次喺鸡地帮衬酒楼,真系未试过~ 见依间喺open rice算多人赞,虽然唔少人话服务差,但又有老人家,我又大住个肚,唔行得远,都系胆粗粗试下啦!.点知食落又惊喜㖞,服务亦唔错呀,好彩我有预早book定枱,因为真系全场爆满、座无虚席,侍应们喺百忙之中都算serve得唔错喇😊所以想食个食评支持下✊🏻.我哋叫左冬至四人盛A餐,另加一个小菜,无谂过会最后会写食评,所以唔系每道菜式都有影相,亦无影得menu😝所以菜式名都系我见道𩠌有咩就写咩~ 见谅见谅.石斛响螺汤传菜侍应姐姐无讲错,真系真材实料,汤头鲜甜,唔会好油,好味道👅.上汤虫草花浸豆苗又系抵赞菜式!大大碟,食极都仲有,而且豆苗嫩滑,一啲都唔老唔苦,味道咸淡适中,真系食极唔停😋.脆皮文昌鸡(半只)🤔🤔Um… 普普通通,不过不失,本身麻麻地食炸嘅中式鸡,个人认为依半边文昌鸡无咩特别.甜豆双耳炒北寄贝(餐牌并非此名)本身唔太中意食甜豆,但睇套餐完全唔知道系蔬菜类菜式😂点知啲甜豆食落鲜甜,亦无渣,十分有惊喜😋.芝士龙虾伊面好耐冇食过好味嘅芝士龙虾伊面!!!芝士浓郁,龙虾新鲜,肉质爽口,伊面十分入味,索晒啲芝士酱真系超!级!好!食!真心推介😊.

上汤虫草花浸豆苗

脆皮文昌鸡(半只)

脆皮文昌鸡(半只)🤔🤔
甜豆双耳炒北寄贝

甜豆双耳炒北寄贝(餐牌并非此名)

黑木耳鲜百合炒胜瓜

依道𩠌系套餐以外另加,原本只系因为有老人家一齐食,想叫啲瓜菜易咬啲,但点知又系好有惊喜🥹胜瓜好爽甜,炒得好入味,食落唔会过生或过熟,老人家亦岩口味👍🏻
原条蒸石斑鱼

蒸鱼好食,肉质够爽,蒸得好够火候,鱼汁好好送饭😋
五谷糕(四件)(餐牌并非此名)

超级有惊喜!起初睇到套餐包埋,觉得唔知咩嚟同好唔好食,点知食落一来唔甜,二来口感烟韧又有少少𡁻头,老人家亦赞👍🏻
红豆沙(五碗)
套餐冇包,但最后连同糕点比我哋,我哋谂系咪叫晚餐就有😂平时唔中意食红豆沙嘅我,都觉得好味,甜度适中,红豆亦有少许咬口,唔会煲到红豆完全融晒,系我第一次会食晒嘅红豆沙😋
整体评价

餐厅食物整体质素中上,上菜快,套戏送啤酒及两罐汔水,非常丰富。服务真系唔太差,侍应百忙中serve到已经好好😊我哋食晒所有𩠌菜后,都争啲唔记得左甜品,后尾叫佢上返甜品,佢哋都唔好意思前唔好意思后,好快就上晒甜品,整体嘅体验都系唔错,长辈们都十分满意,下次同佢哋应该会试吓饮中午茶☕️🫖😁
2023-12-18
甜豆双耳炒北寄贝