2022-12-03
今晚朋友带我来到一间充满艺术气息嘅餐厅<Curator Art & Cafe>,本来想饮杯嘢便离开,但发现原来呢度嘅餐牌都有好多唔同种类嘅西餐食物供应,感觉非常吸引,不得不试。 餐厅以蓝绿色为主题,配上云石面的餐枱,坐得非常舒适,亦放有吾同嘅艺术完素布置产品,可供客人欣赏和购买。我哋点左一个套餐,同埋一啲小食,咁就可以一齐分享嚟食。<南瓜汤>南瓜汤用上非常新鲜嘅南瓜来烹调,食到有南瓜肉,而且味道非常香甜浓郁。<洋葱圈>洋葱圈即叫即炸,外面炸得金黄香脆,咬落去非常好食,亦唔会过份油腻。<意式火腿配水牛芝士薄饼>厨师用上非常多同埋丰富嘅材料来泡制呢个pizza,大量意式火腿同埋水牛芝士,令到整个pizza更为惹味,咸香味道更加突出,而且pizza嘅饼底非常薄,感觉更为香脆可口。<日本和牛西冷扒>主角日本和牛西冷扒,足足有十安士,份量十足。厨师以五成熟嘅手法来煎烤,肉质柔嫩,细腻美味,其独有嘅霜降纹理,以及入口即溶的感觉,再加上香烤出来的牛肉味道,没有太多的调味,只系配上少少盐,已经极为美味,非常高质。切开的牛扒
我哋点左一个套餐,同埋一啲小食,咁就可以一齐分享嚟食。
<南瓜汤>
<洋葱圈>
<意式火腿配水牛芝士薄饼>
<日本和牛西冷扒>
切开的牛扒里面,看得到的粉嫩色泽,入口充满肉汁,非常juicy美味。
甜品是homemade的蓝莓芝士饼,芝士味道非常香浓,加上批底,更为美味。
最后配上一杯Ice latte,其鲜奶味道与咖啡味道混和得相当好,啡味香浓,入口感觉细滑。
餐厅供应嘅食物质素水准非常之高,而且价格相当合理,服务质素亦非常唔错,店员亦有礼貌,感觉非常完美,值得再嚟。