2021-04-25 111 浏览
平时都钟意打吓边炉嘅我,今次由朋友介绍去左试旺角一间食花胶鸡煲嘅火锅店,唔驶问,花胶鸡锅就系呢度嘅招牌菜,不过最劲嘅系,原来呢度做紧个推广,四个人嚟食,你就可以叫佢哋嘅一蚊花胶鸡锅,呢个价钱,唔试下又点对得住自己呢。我哋拣咗平日嚟食,因为比较容易book位,餐厅地点方便,旺角地铁一出,行两分钟已经到。上到去一坐低,侍应已经叫我哋一定要试个花胶鸡锅,仲同我哋讲其他嘢食可以逐样嗌,因为个锅本身都已经好饱,我哋四个女仔食嘅话,惊叫得太多会食唔晒。 朋友负责睇餐纸,我就负责等食,望下餐厅嘅格局,啲座位都几舒服,而每一张枱都有消毒液俾客人使用,非常贴心。而远处见到有个海鲜鱼缸,畀客人即叫即㓥,钟意食海鲜嘅朋友,都可以bookmark依间下次嚟试下。好嘞,讲返我哋嘅主菜先,鸡锅同花胶系分开上嘅,鸡见到系成只上,净系睇汤底颜色都已经知系好浓,花胶亦都满满一碟,落咗花胶之后一阵,侍应会过嚟帮你将只鸡剪件,我急不及待夹咗只鸡髀食,超嫩超好味,再试埋个汤,真系好正,侍应仲提我哋可以加汤任饮唔嬲,赞! 花胶夹起都好大件,食落好黏兼吸左鸡汤鲜味,我哋四位女士,一路食一路倾,好快已经清咗成只鸡同啲花胶,到果刻都
平时都钟意打吓边炉嘅我,今次由朋友介绍去左试旺角一间食花胶鸡煲火锅店,唔驶问,花胶鸡锅就系呢度嘅招牌菜,不过最劲嘅系,原来呢度做紧个推广,四个人嚟食,你就可以叫佢哋嘅一蚊花胶鸡锅,呢个价钱,唔试下又点对得住自己呢。

花胶夹起都好大件,食落好黏兼吸左鸡汤鲜味,我哋四位女士,一路食一路倾,好快已经清咗成只鸡同啲花胶,到果刻都真系半饱左。

之后再嚟另一个招牌菜,安格斯手切肥牛,朋友上次食过话正,所以今次嚟要再食,讲真卖相一嚟已经好吸引,牛肉嘅色泽同雪花纹都好靓,绝对唔系平时放题果种普通质素,食落嘅口感及肉味都系上级之选。
之后再食其他火锅配料,有响铃、鸭血、虾滑、牛丸等。。(挂住食,有好多唔记得影相😂),所有嘢都系好新鲜,冇雪味,值得一赞。
比起其他放题嚟讲,依度散叫可能仲平仲抵,我哋每人唔使200蚊就搅掂,真系超抵超满足,未试过嘅朋友,真系值得一试。