2021-06-30
不嬲都觉得1011系一间几好饮嘅茶饮店,唔似平时𠮶啲珍珠奶茶,冇咁死甜,好多果茶拣,觉得冇咁guilty. 1011 新店开张,今次喺湾仔利东街,仲近我返工,正!见到呢期嘅主题系同miffy crossover, 沙滩feel 设计,啱晒夏天🍹仲有好多miffy产品卖Miffy fans 应该会好开心果日soft opening 试咗几杯嘢饮,老板话mocktail 净系呢间舖先有,叫我试吓,我哋叫咗Pink Memories(士多啤梨味)green fields dream (青瓜味)两杯嘢饮都好靓,饮落唔会太甜,几fresh 🕺🏼另外嘅朋友就叫咗平时饮开嘅honey lemon with chia seed, 佢话好好饮个底部仲可以拆开入边有个小玩具送俾你😆蛋糕方面,𠮶日好多蛋糕都卖晒,试咗呢个cheesecake , 上面嘅焦糖好味仲有呀,可以买张membership card ,$100 = $105 😆之后我第二日又再去,试咗佢哋嘅期间限定graffi 特饮,芒果百香果雪花,呢个真系好好饮开头以为会好甜,点知一饮落口完全唔觉得系死甜,几surprise. 味道啱啱好,我劲快
1011 新店开张,今次喺湾仔利东街,仲近我返工,正!
见到呢期嘅主题系同miffy crossover,
沙滩feel 设计,啱晒夏天🍹
仲有好多miffy产品卖
Miffy fans 应该会好开心
Pink Memories(士多啤梨味)
green fields dream (青瓜味)
两杯嘢饮都好靓,饮落唔会太甜,几fresh 🕺🏼
个底部仲可以拆开入边有个小玩具送俾你😆
之后我第二日又再去,试咗佢哋嘅期间限定graffi 特饮,
芒果百香果雪花,呢个真系好好饮
开头以为会好甜,点知一饮落口完全唔觉得系死甜,几surprise. 味道啱啱好,我劲快饮晒成杯。
佢哋呢段期间仲会有呢个miffy 胶樽,饮完可以攞返去用,好正㖞。
下次会嚟试吓佢哋嘅三文治同埋chiffon cake 😝