2018-07-15
周日又系Shopping日,朝早食完个brunch,两点几就肚饿,行过见到有cake shop自然就要埋去睇睇,加上外面落大雨影响心情(明显系藉口),一于每人拣返个靓cake医吓肚开吓心。大大个蛋糕柜,里面系一个个圆顶玻璃罩罩住可爱嘅蛋糕,喺灯光折射下亮丽登场。Cake shop有埋座位,买完唔驶揾地方即刻食埋~只系座位面向走廊,啲人行过𠮶阵会望吓你食紧乜,令我哋哭笑不得。由于个个蛋糕都好吸引,对于有选择困难症嘅我地实在系幸福嘅烦恼,最后拣咗【法国玫瑰】同【双重朱古力】。【法国玫瑰$54】拣佢主要原因系因为颜值高,二嚟系支持吓今晚法国队啲靓仔赢世界杯。最抢眼系朵粉红玫瑰,真系食得架。玫瑰侧边就系红桑子同忌廉,真系好可爱。蛋糕有清香玫瑰味,口感松软。忌廉就系云呢拿味,同蛋糕一齐食口感软滑。【双重朱古力$54】虽然冇法国玫瑰颜值咁高但感觉都几高雅。蛋糕嘅朱古力味道适中,唔会过甜,上面有白朱古力片同朱古力酱,中间仲有朱古力忌廉同朱古力碎粒,感觉唔止系双重而系多重朱古力。有别于铜锣湾店,尖沙咀店唔系Cafe系卖蛋糕为主,所以就冇咖啡饮,但都有支装茶供应。【春果花茶$25】果味几清香。【台湾有松
【法国玫瑰$54】 拣佢主要原因系因为颜值高,二嚟系支持吓今晚法国队啲靓仔赢世界杯。
最抢眼系朵粉红玫瑰,真系食得架。
【双重朱古力$54】 虽然冇法国玫瑰颜值咁高但感觉都几高雅。
【春果花茶$25】果味几清香。【台湾有松鱼池阿萨姆红茶$25】个名好鬼长,前者有花茶香味,后者就好似红茶味,两款都系不含糖份,配搭蛋糕🎂一流☺。