2018-08-27
好耐冇食铁板烧喇,今晚同老公撑台脚,去左佐敦食铁板烧!餐厅唔系好大,我地8点去到已经full左,今日无缘坐在bar枱睇住师傅整野食一坐低,店员为我地棒上青柠人参茶开头饮第一杯时觉得冇咩味,但原来焗左一阵,啲青柠味同人参味出晒黎,人㟥茶既甘香及青柠既清新,真系好特别,又可以清下热气呢度主要有五款一人前,价格由$450-$780不等,由于我俩特别钟爱牛牛,于是老公拣左「美国薄烧牛肉北海道二本蟹爪」,而我就拣左「A5和牛北海道原只粒贝套餐」。A5和牛北海道原只粒贝套餐 $780 《一人前》烟熏鸭胸沙律盛合杯 + 刺身沙律内有鸭胸、豆腐、沙律菜同番茄仔!新鲜既沙律菜酸酸地,配以鸭胸,可中和鸭胸既油腻感三点剌身包括有牡丹虾、八爪鱼、三文鱼。牡丹虾几大只同鲜甜, 八爪鱼口感爽口, 三文鱼几新鲜。主菜 – A5和牛薄烧厨师会按当日情况,每天都会供应唔同既肉,包括有宫崎、熊本、松板、鹿儿岛、飞驒、近江。和牛薄切上,内包住好多葱同香蒜,色香味俱全!和牛口感幼嫩,牛味好浓,厨师煎得好香,连同面包一齐食,可以中和牛既咸味北海道原只粒贝贝肉切成一小粒一小粒,味道鲜甜爽口,配以爽口既青瓜同咸咸地既蟹子,味道清
一坐低,店员为我地棒上青柠人参茶
A5和牛北海道原只粒贝套餐 $780 《一人前》
烟熏鸭胸沙律盛合杯 + 刺身
主菜 – A5和牛薄烧
北海道原只粒贝
贝肉切成一小粒一小粒,味道鲜甜爽口,配以爽口既青瓜同咸咸地既蟹子,味道清新仲好香牛油香味,味道唔错!
慢煮法国冻鹅肝伴时令水果
鹅肝配多士永远都冇得输。一上枱已经超香,鹅肝肉厚,煎得好香,外面脆,内里松软,油脂丰腴,口感幼滑creamy,正!再配以黑醋鱼子,咬落去卜一声,好够酸,可以中和鹅肝既油腻感,超棒!
食事 – S2特色黄金炒饭
师傅用左黑松露、蛋、大量葱花一齐炒,炒得好香,有淡淡既黑松露香味,而且粒粒饭都好饱满,感觉好满足。
S2 铁板纸包蚬汤
汤内有昆布、大蚬、秋葵!大蚬肥美鲜甜,配以昆布味道不错呢!
烧野菜
主要有椰菜、红萝卜、洋葱,炒得好香好惹味,加左啲芝麻更好食!
甜品
最后终于到甜品喇有我最钟意既泡芙!食完铁板烧再食返个冰冻既泡芙,爽呀!
今晚真系好满足,一个餐可以食到咁多野,餐厅店员服务又好,开开心心又一个晚上