2019-10-30 101 浏览
放假日,约左几位好友去荃湾食韩国菜。荃湾有好几间韩国菜,但最钟意食系韩阁。临近万圣节,韩阁裹面都充满万圣节装饰,好有气氛!钟意韩阁原因系食物好味,价钱平民化,出菜又快。餐牌种类好多,有小食、饭类、粉面类、铁板料理、汤品类、仲有厨师精选。我地4个人,点左八样野食🙈样样好有水准👍🏻价钱超抵食,而且出菜快👍🏻👍🏻芝士岩浆饭-必点之选✨芝士热呼呼⋯岩浆饭唔算辣⋯钟意浓味既我岩晒胃口😋大韩无骨猪手-一定要试😁猪手啖啖肉,用生菜包住,加埋蒜头、泡菜、豆瓣酱配料一齐食⋯十分野味。另一款主菜-炸黑毛猪扒乌冬整得出色,乌冬配浓浓咖哩汁系绝配,咖哩汁唔算辣,再加厚身大件黑毛猪扒伴埋一齐食,正正正!饺子粉丝锅岩晒清清地朋友仔,汤清甜,粉丝够滑,仲有大大6只三种味道饺子,一个人食一定够饱!小食方面,海鲜煎饼份量多,厚身又软熟,一阵就食完,一人两块😂香叶咸蛋黄炸鸡翼,每次来都必点小食,鸡翼炸得大件又唔干身,食落一阵阵咸蛋味充满味蕾,香脆可口。钟意饮汤朋友一定要叫鱼膏汤,因为汤超级清润,鱼块薄身滑溜。饮品方面叫左大粒红豆奶茶、冻百香果桂花乌龙、热青柠柚子蜜。埋单一人都系百几蚊,真系超抵食,又有水准既韩国晚餐❤️❤️❤️
临近万圣节,韩阁裹面都充满万圣节装饰,好有气氛!
钟意韩阁原因系食物好味,价钱平民化,出菜又快。

钟意饮汤朋友一定要叫鱼膏汤,因为汤超级清润,鱼块薄身滑溜。
饮品方面叫左大粒红豆奶茶、冻百香果桂花乌龙、热青柠柚子蜜。