2022-06-24 496 浏览
呢排天气热热地,会想食d酸酸辣辣既野食开下胃。今晚黎左元朗呢间麻辣doi…睇见个名就知系食惹味酸辣菜啦。睇过餐牌,有好多惹味小炒,大大锅既水煮,酸菜鱼,凉拌,小食等等,都几多唔同选选。先讲一讲呢个例牌size既酸菜鱼,虽然是例牌,但份量都唔少架,入面有好多鱼肉片。鱼肉啖啖肉好好味。仲要配埋个酸菜底,酸酸辣辣咁超惹味。辣度都有得拣微辣、少辣、大辣。任君选择。由于我怕太辣,所以呢次拣左微辣。带少少微辣惹味。酸菜鱼内仲有好多豆卜,超入味好正,好juicy…之后呢仲有薯粉系入面,呢个锅好抵食又饱肚。鱼肉份量好多,仲有好够份量既薯粉,薯粉爽口弹牙,仲带酸酸辣辣,超好味。除外,呢份凉拌贵妃鸡都不错。鸡肉啖啖肉,同埋好嫩滑,鸡肉又滑又好味,清清地,又冻冻地既前菜,好好味好开胃。仲有呢碟回锅肉都超惹味,香香辣辣,入面好多料,有回锅肉、豆腐干、菜等等,啖啖都好香好惹味。一流。仲点多碗清汤米线,清一清个口,好好味。米线弹牙爽口,清汤底鲜甜,岩岩既野食火辣辣,食返几啖清汤米线,淡一淡个口,唔错。
呢排天气热热地,会想食d酸酸辣辣既野食开下胃。

今晚黎左元朗呢间麻辣doi…睇见个名就知系食惹味酸辣菜啦。
酸菜鱼

凉拌贵妃鸡

回锅肉

清汤米线

仲点多碗清汤米线,清一清个口,好好味。
2022-06-20
酸菜鱼