2022-08-08 649 浏览
平时返工辛苦啦,周末当然要同朋友食大餐,轻松一下😂。最近同朋友嚟到 呢间非常有名气韩国🇰🇷炸鸡店😂,试下佢地炸鸡🍗先🤤!今次我哋就拣左嚟铜锣湾分店,呢度够哂方便!而且餐厅位于V Point2️⃣5️⃣楼,窗外有一个大海景🌊睇添。望住海景饮下啤酒🍻,都真系几chill😎!今次我哋就拣咗呢款「铁板烤鸡」,比普通炸鸡呢相对比较特别。香脆烤鸡配上蜜糖咖喱酱,食落都几惹味😋,食落唔会好香辣,甜味同咸味都刚刚好👍🏻。因为已经落咗蜜糖酱,所以芝士嘅份量唔算好多,唔太有拉丝效果,不过都芝士味都几浓,都已经好邪恶😝!我地另一款主菜拣左「番茄奶油炒年糕」。虽然餐牌话呢一款系辣味嘅年糕,不过都落咗啲忌廉一齐煮,所以食落唔会过分地辣,味道都偏温和,而且餐厅用咗自家rose酱,仲会带点甜味添👍🏻,配埋年糕一齐食都几夹添。年糕煮得腍身入味,入边都加啲意粉🍝、鱼糕,所以份量都唔少!食炸鸡当然唔少得饮品😎。韩式杯唔杯杯都好有份量😂。我就拣左呢杯「鲨鱼之泪」,饮落有柠檬🍋同埋桃🍑味,饮落都几清新😂,不过最吸引莫过于 有条胶鲨鱼倒插系杯饮品度😂!我个人都几钟意呢度炸鸡🍗,胜在有好多款式拣,而且件鸡食落唔算好油腻,而且呢度环境几大

炸鸡当然唔少得饮品😎。韩式杯唔杯杯都好有份量😂。我就拣左呢杯「鲨鱼之泪」,饮落有柠檬🍋同埋桃🍑味,饮落都几清新😂,不过最吸引莫过于 有条胶鲨鱼倒插系杯饮品度😂!我个人都几钟意呢度炸鸡🍗,胜在有好多款式拣,而且件鸡食落唔算好油腻,而且呢度环境几大几舒服😌,都推荐大家一试~~
番茄奶油炒年糕
鲨鱼之泪