2017-02-19 134 浏览
今日同朋友黎到呢间店铺细细,但却有劲多韩式美食嘅Bbokki, bbokki 读音好可爱,好易记。望住餐牌,全部都好吸引,样样都好想试,但食唔哂咁多,所以我地只叫左好几样,当然有我最爱嘅炒粉丝,呢d粉丝唔同于本地嘅果种粉丝,呢种味系好特别,成个酱都好好味,味道适中。中有星星炸鸡,4粒好似星球咁大粒嘅炸鸡比酱包围住,鸡肉肉质嫩滑皮超级脆,酱汁劲爆juicy,同炸鸡衬到绝,中可以解腻嘅感觉,份量同朋友share岩岩好。呢个粉丝卷系紫菜包住粉丝再拎去炸嘅小食,配上年糕专用嘅酱汁再一齐食,口感佳而且味道好。芝士条,入面嘅芝士可以拉到好长好长,软绵绵,炸得又香又脆,个酱汁都好好味,店员中贴心咁话比我地知要食左呢个先,如果唔系芝士就会变硬,口感会无咁好。鱼肉年糕卷系一大条年糕比鱼肉卷住,年糕烟烟韧韧,有嚼劲,鱼肉都好鲜味,配埋酱汁一齐食先会达到最好味嘅境界。
今日同朋友黎到呢间店铺细细,但却有劲多