2017-10-07 1738 浏览
小妹平日很少与男友吵架,唯独在肚饿的时候脾气会变得非常差。这天起身特别饿,而男友竟然迟到,正想大发雷霆,他说:「现在立即带你去吃好味又饱肚的东西」然后飞车到铜锣湾带我来到Bari-uma拉面--算佢补救得切啦!我拣左辛辣炙烧豚肉味玉拉面。佢拣左期间限定的辛辣柠檬豚肉拉面。辛辣炙烧豚肉味玉拉面(小辛)$ 93一眼见到碗面我就已经「哗」一声叫出来,块豚肉真系比其他拉面店肥美好多。一咬落去个口感真系不得了!因为系小辛的关系,汤底唔会话太辣而难入口,反而一路食一路有种暖暖的感觉。个人觉得有点小辣会令汤底惹味好多,建议一试!辛辣柠檬豚肉拉面  $83呢个系惊喜,大惊喜!本来听到将柠檬放入拉面度会好怪,都担心会唔会“中伏”,点知完全冇违和感。呢种酸唔系好似平时d酸辣咁刺激,而系在猪骨汤的鲜甜上添了点清新口感,非常解腻,实在太适合夏天!要趁夏天食多几次先得!沙拉野菜炸饺子 38炸饺子够香脆,配上大量蔬菜感觉健康些,加上沙律酱只味好夹,唔洗点饺子汁都得!真的够哂好味又饱肚,食完即刻开心返哂
小妹平日很少与男友吵架,唯独在肚饿的时候脾气会变得非常差。
这天起身特别饿,而男友竟然迟到,正想大发雷霆,他说:
「现在立即带你去吃好味又饱肚的东西」

我拣左辛辣炙烧豚肉味玉拉面。

佢拣左期间限定的辛辣柠檬豚肉拉面。

辛辣炙烧豚肉味玉拉面(小辛)$ 93
一眼见到碗面我就已经「哗」一声叫出来,
块豚肉真系比其他拉面店肥美好多。
一咬落去个口感真系不得了!
因为系小辛的关系,汤底唔会话太辣而难入口,
反而一路食一路有种暖暖的感觉。
个人觉得有点小辣会令汤底惹味好多,建议一试!

辛辣柠檬豚肉拉面  $83
呢个系惊喜,大惊喜!
要趁夏天食多几次先得!

沙拉野菜炸饺子 38

真的够哂好味又饱肚,食完即刻开心返哂

2017-10-01