2021-02-01 54 浏览
有时LUNCH唔想食粉面饭, 饺子就会系下一个选择, 近排试左间渣甸街新开饺子小店, 觉得CP值几高!个名叫得大饺子, 饺子一定系招牌啦, 有多款口味, 有几只都想试!  酸辣汤饺子8只 (香葱牛肉饺) $63 酸辣汤超足料, 好似未食过咁多款材料既酸辣汤.. 有萝卜丝, 黑木耳, 猪肉, 冬笋, 猪肚, 豆腐, 猪红, 鸡丝等等, 所以每一啖好有咬口! 味道方面酸辣度唔算太强, 算系适中, 可能自己食开辣, 我觉得可以再劲D, 但系酸酸辣辣既味道都令我好开胃~~香葱牛肉饺大大只好饱满!! 饺子皮好滑, 咬开系满满既牛肉馅, 口感唔会好粉, 加上大葱味道好香,  饺子果然不错!因为佢D饺都有D份量, 所以食哂8只饺食埋个 酸辣汤都已经好饱, 饮埋杯豆浆, 同食左个饭落肚一样咁饱呀~~~

酸辣汤饺子8只 (香葱牛肉饺) $63