2024-10-26
1998 浏览
上次嚟开铜锣湾~见到呢间舖已经话想试下,今日得闲就专登同honey过嚟撑下枱脚啦!!店仔细细,主题系Osaka,即系主打日式串烧~二话不说,即刻点返啲拿手嘢医下肚先!!绝对要赞👍🏻♥️牛舌心烧得非常嫩滑同juicy~入口弹牙!牛味香浓!食到我瞇晒眼呀!!🤭とても幸せです!🥰老细大赞盐烧鸡翼同五花腩好好味!师傅原来计划菜单都好有心思~因为正当我哋讨论紧食盐烧定汁烧嘅时候,佢畀意见话:五花腩油份多,盐烧比较香口~~鸡肉、豚肉比较干身,汁烧会入味同juicy好多!!果然系有研究~而且信佢真系冇中伏,我哋叫咗好多串烧!!牛肋肉、手打墨鱼棒、鸡腿肉……仲有个好得意嘅叫做鸡横隔膜,都几爽口,个豆腐估唔到系一边焦脆一边软滑,口感好丰富!!要赞一赞个蕃茄洋葱沙律,佢用咗柚子醋啫哩,感觉好特别,而且配肉类串烧真系一流!!当然唔少得烧菠萝啦!用酵素解protein,绝对唔利唔滞,你唔系唔知嘛??🤣🤭佢嘅sapporo生啤都好抵饮,$78买一送一!!不过老细话唔畀饮酒㖞~~下次一于约埋friend先嚟队过!!🥰🥰