2020-08-22
小妹自问厨艺一般, 所以最钟意买即食产品回家, 贪其方便, 加热就食得~最近bff 系Ocean Three买咗2包即食花胶, 试过之后赞口不绝, 搅到我都心思思要买嚟试!讲真, 自从买咗气炸锅, 我就经常帮衬Ocean Three买嘢, 而店入面仲经常有优惠, 例如买鸡送出前一丁~鲍汁花胶一直都认为一分钱, 一分货, 但“鲍汁花胶“真系令我喜出望外, 除咗因为由「翘」出品, 仲因为佢入面有一包大大包既花胶~食既时候只需要将汤汁同花胶放入微波炉加热就得, 唔使晒时间发花胶, 仲无添加任何味精, 够晒健康。汤汁好鲜味, 唔咸, 相信系用慢火熬出嚟, 用嚟捞饭就最啱,而花胶份量好多, 质地软稔厚滑, 胶质丰富, 食完咀角会有黏黏既感觉, 食完好满足!花胶碗仔翅另一款就系花胶碗仔翅, 同鲍汁花胶一样, 入面都系有独立包装既汤汁同花胶~汤汁主打无添加、低钠低糖,加上用猪骨同埋鸡骨慢火熬6个钟,所以味道好鲜甜,而花胶份量就无鲍汁花胶咁多&厚身,不过,入面就加咗木耳&仿翅,感觉就丰富d, $48绝对收货~
鲍汁花胶
花胶碗仔翅