餐厅: YAKINIKU KAKURA (Tower 535)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-21 303 浏览
朋友带咗我嚟呢间日式烧烤店食烧烤🤣$178「大判烧!黑毛和牛西冷」:「黑毛和牛西冷」薄切大大一片,店员姐姐帮我哋烧,睇得出有啲啲技巧,店员姐姐钳住块「黑毛和牛西冷」快速喺火炉上边来回移动又快速卷埋继续快速移动然后快速重复以上动作,咁大约10多秒就烧好,然后将「和牛西冷」放落有一只生鸡蛋黄嘅酱油里边,咁就食得🤣,「大判烧!黑毛和牛西冷」肉质非常软熟几好牛味同埋够滑,我《𠽌》一声就几乎成块《𠽌》咗落肚🤣,好彩我够快急停咁先至可以留番啲俾朋友食🤣$68「宫崎黑毛豚香肠」、$88「黑毛豚无骨小排」:「无骨小排」好似「五花腩」,目测大约 40%脂肪 60%瘦肉,好甘香好猪味🐷;「宫崎黑毛豚香肠」都见到有好多「脂肪」,所以又系好香口🤣$68「野菜拼盘」:有粟米、洋葱圈、南瓜、花菇,全部都新鲜,咁蔬菜新鲜就自然好味🤣$78「KAKURA沙律🥗」:应该系有 生菜、红椰菜、韩式泡菜、罐头吞拿鱼、芫荽葱、蛋黄酱 等,总体嚟讲几清新🤣$88「黑毛豚胫肉」:「黑毛豚胫肉」睇落同食落都有啲啲似「猪颈肉」,脂肪亦都劲充足,又系甘香,不过呢个「黑毛豚胫肉」比普通「猪颈肉」鲜味又好味啲,仲唔会有「猪颈肉」经常有嘅「臊
朋友带咗我嚟呢间日式烧烤店食烧烤🤣
$88「黑毛豚胫肉」:「黑毛豚胫肉」睇落同食落都有啲啲似「猪颈肉」,脂肪亦都劲充足,又系甘香,不过呢个「黑毛豚胫肉」比普通「猪颈肉」鲜味又好味啲,仲唔会有「猪颈肉」经常有嘅「臊味」🤣
$80「若鶏鸡胫柳」:肉质偏瘦得来又好软熟㖞,可能呢只鸡真系非常年青(咁当然啦,若鶏呀嘛)🤣,呢个几好食,又好鸡味🤣;仲有,个名都好得意,有日文鶏字同中文鸡字🤣
$38「凉拌菠草」:简简单单🤣
$58「火炙黑毛和牛寿司」:原来𠮶块「黑毛和牛」系要自己烧嘅,咁几好玩,兼且烧完即刻同寿司饭🍣一齐食,新鲜热辣🤣
$58「凯撒沙律」:简简单单加只温泉蛋🤣
$128「鹿儿岛和牛他他」:和牛切成细条状,相当新鲜,捞埋香葱同埋洋葱粒同埋紫菜,再配上少少咸多多甜嘅酱汁,味道几得意🤣
$76「七味豆腐锅」:豆腐够滑,汤底够哂咸,仲加有啲猪腩肉,亦好似落咗啲蕃茄酱🤣
食完仲有甜品,好似系一个「雪米糍」同埋「布甸」咁上下嘅嘢,细细份,两个都清新好食😋