2023-06-20
🥗日式薯仔沙律 $28估唔到咁大碗,睇落去平平无奇,但好好食,好够冻啲薯蓉好smooth, 又有保留口感有一啲细薯粒咬吓,中间仲有啲红萝卜,青瓜,清甜开胃嘅前菜🍜美国极上黑豚肉辣樱花虾汤拉面 $118一碗份量都几多,有4块大大块嘅黑豚肉🐷半只糖心蛋同埋一啲海藻🪸黑豚肉好林半肥瘦有咬口,食落感觉唔会好溜,流心蛋🥚做得好好,蛋黄系半溶状态而且浸得好入味,面底系用我最喜欢嘅直面😋 橙红色汤底樱花虾味浓郁,有啲虾头嘅鲜味,唔会太辣又唔会太杰可以饮埋啲汤👍🏻🍖日式炙烧豚肉(2片)$30好抵😳$30有两片厚嘅烧豚肉,火炙嘅烧豚肉,其实系猪腩三层肉,🔥烧到外皮有少少焦脆好香口,个烧汁咸得嚟带少少甜,加埋啲猪油香好好食🤭🐔特盛浓厚鸡白汤拉面 $98呢碗特色拉面真系好大碗,有一原只糖心蛋,紫菜,三大件鸡胸肉仲有一旧好厚嘅炙烧豚肉🐖铺满左炸香咗嘅干葱,汤底米白色,汤底鸡味道浓但但唔会油腻,饮得出好纯😋如果可以咸少少就更好,虽然系鸡胸肉,但系佢系慢煮所以肉质都好滑一啲都唔怕鞋,同埋真好大块🫣🍗日式南蛮炸鸡 $48CP 值高嘅一款小食,建议钟意食炸鸡一定要要,一碟劲大碟冇三大旧,一件系成只手掌咁大旧😂 (无骨
🍜美国极上黑豚肉辣樱花虾汤拉面 $118
🍖日式炙烧豚肉(2片)$30
🐔特盛浓厚鸡白汤拉面 $98
🍗日式南蛮炸鸡 $48
CP 值高嘅一款小食,建议钟意食炸鸡一定要要,一碟劲大碟冇三大旧,一件系成只手掌咁大旧😂 (无骨嘅麦炸鸡咁🤫)重点系一咬爆汁,好juicy🫠 皮脆肉嫩,上面有劲大pat 他他酱一啲都唔留手😆 岩晒酱怪,一齐食好惹味
🥟羽根煎饺子 $28/三只
上台要快d 食咗先,因为摆咗一阵个羽根会淋左,饺子热辣辣中间咬开仲流紧似汁,羽根煎到脆卜卜
🎎拉面店布置都系以人气插画江大叔Chubby Ojisan为主题,仲有好多玩具摆设,感觉似喺日本啲小店咁好warm