🍽Little Vegas (铜锣湾)📍铜锣湾耀华街3号百乐中心25楼1.Rainbow seven 系列- 富士山下🗻(Blue Lime and Lemon )呢一杯系列嘢饮简直佢要话系呢一间餐厅必嗌嘅饮品,佢外观真系好似富士山,上面嘅云呢拿雪糕慢慢流落嚟,里面嘅蓝色汽水味道有少少似雪碧或者波子汽水,望住个雪糕慢慢溶落嚟,觉得自己真系好似置身于日本一样,打卡真系一流。2. 玫瑰草莓沙冰🍓除咗啱啱介绍嘅Rainbow系列之外,佢哋嘅沙冰都好出色。嘢饮上面有好大个cream,上面仲有啲玫瑰碎,下面嘅嘢饮系浪漫嘅粉红色。味道都好吸引,系士多啤梨加玫瑰,酸酸甜甜,好开胃。3.鸡翼好多重奏 🐥(麻辣,柚子,玫瑰)佢哋呢个鸡翼好多重奏,真系满足到好贪食嘅我,一次过可以享受三种唔同味道嘅鸡翼。钟意食辣嘅朋友一定要嗌麻辣鸡翼,其实佢唔算太辣,但系佢嘅麻辣香味真系好重,好惹味。柚子鸡翼都唔错,上面放咗好多柚子酱,味道好甜,有淡淡的柚子味,有少少似食紧蜜糖鸡翼。玫瑰鸡翼好特别,有淡淡的玫瑰花香味,咬落去嘅鸡翼都好多汁,系必食嘅菜式之一。4.明太子忌廉天使面👼🏻佢嘅外观好吸引而且好好食,佢上面放咗好多柴
🍽Little Vegas (铜锣湾)
📍铜锣湾耀华街3号百乐中心25楼

富士山下

2. 玫瑰草莓沙冰🍓
玫瑰草莓沙冰

3.鸡翼好多重奏 🐥(麻辣,柚子,玫瑰)
鸡翼好多重奏 (麻辣,柚子,玫瑰)

4.明太子忌廉天使面👼🏻
佢嘅外观好吸引而且好好食,佢上面放咗好多柴鱼片,明太子嘅味道好出,真系放咗好多明太子。忌廉同明太子混合得好好,加埋天使面真系流晒口水。
明太子忌廉天使面

5.命运pizza 🍕(好惹味避风塘鱿鱼圈pizza,黑松露野菌pizza)
今次真系好满足,可以一次过试晒两款Pizza。由于我认为佢哋嘅餐单都好吸引,所以我交咗比厨师决定我食咩味道嘅Pizza。今次有机会试到好惹味避风塘鱿鱼圈pizza,佢哋真系好足料,鱿鱼圈佢落咗好多,佢做得好腍身,做得啱啱好。以佢嘅黑松露野菌pizza,好似完全唔使成本咁样落咗好多黑松露,加埋野菌喺里面,简直天衣无缝。佢哋嘅Pizza做得好薄身好脆口,而且劲多芝士,适量洋葱,真系同意大利做嘅Pizza有得挥,真系要试👍🏻
命运pizza (好惹味避风塘鱿鱼圈pizza,黑松露野菌pizza)

环境:💛💛💛💛💛5/5
卫生:💛💛💛💛💛5/5
食物:💛💛💛💛💛5/5
价钱:💛💛💛💛🤍4/5 ($474/2=$237💰)

P.S. 佢哋嘅餐厅做得好精致,墙上面贴住好多彩色嘅漫画,里面好多美国经典漫画人物既figure,好有特色。成间铺都可以拎嚟打卡,啱晒我呢啲港女去。佢哋嘅服务态度亦都好好,服务员都不厌其烦咁样为我哋推荐美食。佢哋嘅嘢食唔单止打卡一流,而且好有内涵,食得出厨师好有心机。喺铜锣湾返工返学嘅朋友,有机会真系要试一试,绝对唔会令你失望。

富士山下
玫瑰草莓沙冰
鸡翼好多重奏 (麻辣,柚子,玫瑰)
明太子忌廉天使面