2017-06-28
星期日训到王朝百晏,太阳高高挂,四围都咁热,又无可能咁早放狗,我就提议揸车去科学园食个BRUNCH,始终地点比较隔涉,少了人群,多点空间,感觉好舒服。呢度有酒楼及多间中西美食,最后拣了花见月日本餐厅。可能系星期日,侍应送上餐牌时也有推介这里的全日早餐,你揾啱人啦,我就系黎食全日早餐架啦除了全日早餐外,还有LUNCH SET及其他小食可供选择点了老婆大人最爱嘅茶碗蒸,看似简单的日式蒸蛋,其实要整得好食都唔容易架。而呢度嘅蒸蛋都算滑嘅,但份量太少,老婆大人仲话唔够喉㖞全日早餐未到前,我都叫左少少前菜,就系三文鱼腩刺身啦呢度嘅三文鱼腩刺身相当肥美,稍嫌不够厚切,但三文鱼腩上有很厚的脂肪层,很多人喜爱食佢就系钟意呢份口感。我嘅全日早餐到啦,有日本广岛炒蛋、牛油多士、粟米、牛肉薯饼、鸡骨肠、英国早餐肠、烟薰黑豚肠、明太子鸡翼、野菜沙律及酱油野菌。款式多,就系全日早餐嘅象征,感觉好丰富,好满足的感觉。老婆大人就拣左澳洲和牛定食,虽说是和牛,但没有入口即溶的口感,而且有点韧,可能煮过了火侯,可幸是牛味还是很浓,配上惹味酱汁,满足味蕾。芒果牛乳:有芒果蓉,但份量比较少,牛乳很滑,奶味浓郁。冻爱尔兰朱古
呢度有 酒楼及多间中西美食,最后拣了花见月日本餐厅。
可能系星期日,侍应送上餐牌时也有推介这里的全日早餐,
你揾啱人啦,我就系黎食全日早餐架啦
除了全日早餐外,还有LUNCH SET及其他小食可供选择
而呢度嘅蒸蛋都算滑嘅,但份量太少,老婆大人仲话唔够喉㖞
很多人喜爱食佢就系钟意呢份口感。
款式多,就系全日早餐嘅象征,感觉好丰富,好满足的感觉。
芒果牛乳:有芒果蓉,但份量比较少,牛乳很滑,奶味浓郁。
冻爱尔兰朱古力: 朱古力味够浓,又够冰冻。
星期日黎呢度食过丰富嘅BRUNCH,之后仲可以沿住海边轻轻松松散下步,确系写意。