2017-07-14 967 浏览
去完朋友屋企,谂住落楼食下啲嘢,但系美孚不搂都唔多嘢食,谂住揾间日本料理就更加难,但系就比我揾到呢间隐世日本餐厅,终于可以过下口瘾!餐厅唔算大,但都足够坐得舒服既,灯光唔会太猛,所以感觉好舒服,而且有家既感觉。服务员态度不错,可能因为咁啱唔多人,会同我地有倾有讲,好亲切。茶位 ($5)一坐低,服务员递上一壶茶同一碗小食,我地个碗系茄子,但系唔记得影,一早就比我同啲朋友食完..... 钟意食淋嘢既人一定钟意食呢碗茄子,佢就酱汁搭配起黎好正,一阵麻油味道同茄子混埋一齐系唔错既!炸虾天妇罗 ($80)个粉唔会好厚,食到虾既原味,而且新鲜炸出黎,热辣辣,脆卜卜,真系好正。佢会有个萝卜加天妇罗汁,令天妇罗更加调味。日本油甘鱼刺身 应该啱啱入货,所以都几新鲜,而且脂肪比例同分布都平衡,虽然做唔到出面高级餐厅既入口即化既感觉,但系好鲜甜,一旧食落去好幸福.....牛油果炸软壳蟹卷 ($110)炸虾唔会因为啲饭整淋左,牛油果唔会好似烂泥咁,卖相不太好,但系都ok既,个人认为啲料唔够,份量都唔够,但系原来配搭一齐食都几好食既,牛油果味道唔够出,比啲炸虾盖住啲味,钟意牛油果既人事唔好比太大期望。汁烧北海

茶位 ($5)

炸虾天妇罗 ($80)
炸虾天妇罗 ($80)

汁烧北海道带子 ($60)
一粒劲大粒... 真系第一次见识,有手掌咁大,但系无拼只手埋去影相,可惜。咬落去全部都系肉,弹牙的,算几新鲜,橙色个啲唔知系咩黎,但系硬硬地爽爽地,比起啲肉我梗系钟意肉多啲,啖啖肉好正。啲汁都调味得唔错,唔会太咸,浓度适中。
汁烧北海道带子 ($60)

下次一定会再黎,服务态度唔错,好亲切,食物也唔差,以高级日本料理黎讲,价钱算系咁啦。