今日嚟到荔枝角D2 Place附近,位于大马路巴士站旁边嘅工厦地面有唔少食店,我今次就嚟咗呢间Pizza Piazza。佢嘅木系装修由餐厅外延展到餐厅内,走嘅路线系较为美国风。🇺🇸望望餐牌,由要分咗pizza同pasta两大类,虽然我都心郁郁想食pizza,但今次一个人食就惊食唔晒,等下次再来吧,所以我就点了一份肉酱千层面,再一杯香蕉花生酱奶昔(美国风就系要呢啲对吧!)。千层面算系基本菜式,当然系用嚟一试餐厅身手嘅一绝之选。佢嘅酱汁用咗好多蕃茄托起味道,蕃茄嘅口感都好明显,亦乐见牛肉嘅味道仍然占一席位,证明酱汁绝非凡品。而一重与一重面嘅中间嘅酱汁份量恰到好处,唔会令结构松散或者唔够味,整体来说真系不错。奶昔见餐牌写住系用新鲜香蕉即制,而饮落都好重香蕉质感味道,所言不非,至于花生酱味,个人而言如果再重手啲就更好了(我是花生酱忠粉🥜)(温提花生敏感人士望清楚先好叫,有另一款士多啤梨朱古力奶昔啱晒你地试!)。肉酱千层面卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️香蕉花生酱奶昔卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️

肉酱千层面
卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️