2024-01-28 1517 浏览
The Chop House@美丽华广场今日约咗朋友食饭,然后见呢间餐厅气氛好似唔差就入去试吓。餐厅啲枱好阔落唔迫,传统嘅扒房环境,仲有室外座位for happy hour。室内灯光柔和,让人感到舒适放松,而且佢开到比较夜嘅时间,好适合一班人庆祝或者倾吓偈。我哋𠮶日都咁啱遇到人庆祝生日,生日甜品包写字同埋送一张即影即有。佢主打各种排类、Pizza、汉堡和意粉,今次我哋就试咗:所有嘅食品都系普普通通不过不失啦,无失望亦无惊喜,中规中矩。如果你纯粹要一个坐得舒服o🍈Parma Ham & Melon Cold Cut Platter拼盘包含咗巴马火腿、水牛芝士粒、火箭菜和番茄粒和哈密瓜。前菜而言,份量恰到好处,但哈密瓜味道唔够清甜,火腿亦都略嫌唔够味,水准略差。🍟Fish & Chips呢个算系本餐厅其中一个推荐嘅菜式!味道系正常Fish & Chips嘅水准,鱼肉炸完之后依然嫩滑,炸粉薄脆,几好食。🥩Flat Iron Steak煎牛扒系呢度其中一款招牌菜,我哋拣咗Medium Rare,佢仲有3款酱汁可以选择,我哋拣咗普通烧汁。牛扒内里呈鲜嫰的粉红色,卖相不错,食落算系不过不失,肉味未
The Chop House@美丽华广场

🍟Fish & Chips

🥩Flat Iron Steak
煎牛扒系呢度其中一款招牌菜,我哋拣咗Medium Rare,佢仲有3款酱汁可以选择,我哋拣咗普通烧汁。牛扒内里呈鲜嫰的粉红色,卖相不错,食落算系不过不失,肉味未算好出而肉质亦都唔算好鲜嫩。
整体嚟讲CP值略低。

🍰Chocolate Fudge Cake
最后喺呢度嘅招牌甜品之一,有着结实嘅质感加上香浓嘅朱古力味配士多啤梨,又有啲似 Brownie,一试难忘。虽然我钟意食甜嘢,但都觉得略为太甜。

Fish & Chips
Flat Iron Steak