2020-07-11 312 浏览
今日嚟到荔枝角呢头,见到有一间食美式汉堡,又有我至爱嘅鹅肝,就去左一试了。环境:位于亿利工业中心,呢度出哂名多特色餐厅,而呢间餐厅位于一楼,非常方便。系门口都知道,佢系以工业风做主题,主要以黑色型格 Tone 作为设计概念。一入到去,都系利用同一风格,而地方都算大,坐得都算舒服!食物:呢度出名食美式汉堡,咁冇理由唔叫一个试下啦,我哋就试咗其中一个比较出名嘅香煎鹅肝芝士烟熏牛肉汉堡,另外叫左一个特色鹌鹑蛋卡邦尼烟腩薄饼。而呢两个都系餐,可以配沙律或汤同埋饮品。我哋各叫左一款,而饮品就选左蜜桃菠萝特饮同是日奶昔。香煎鹅肝芝士烟熏牛肉汉堡:汉堡配薯条,是美式风味吧!薯条炸得香脆,而且份量够多。鹅肝好香脆,不过我个人略嫌表皮太脆,失去左鹅肝嘅油香味,不过食到去入面真系冇得输,鹅肝入口即融,油香味系口腔回甘,一个字,正!牛肉方面亦十分高质,肉质够松软,唔会死实实,剪到香口,配埋同样香脆嘅面包,一口咬落去,正!不过因为成个餐实在太香口,第二日都觉得有啲喉咙痛,不过间中一餐半餐都 OK 嘅!特色鹌鹑蛋卡邦尼烟腩薄饼:呢个薄饼系薄饼底,食落都松软,而且配料方面够多,基本上每口都会食到。但个人感觉鹌鹑蛋

环境:

食物:

蜜桃菠萝特饮

香煎鹅肝芝士烟熏牛肉汉堡:

香煎鹅肝芝士烟熏牛肉汉堡

特色鹌鹑蛋卡邦尼烟腩薄饼:
呢个薄饼系薄饼底,食落都松软,而且配料方面够多,基本上每口都会食到。但个人感觉鹌鹑蛋配薄饼唔系太夹,食埋蛋黄有点儿腻,所以食到最后都已经好饱,食唔哂,哈哈!
特色鹌鹑蛋卡邦尼烟腩薄饼

特色鹌鹑蛋卡邦尼烟腩薄饼