2022-09-13
认识 Honky Tonks 系因为想食炸鸡,后来发现佢地同好多其他酒吧/餐厅经常都会有crossover 于是就更多留意佢地嘅资讯,今次佢地系其中一个地方搞 Negroni Week 活动, 于是就趁机再去食野佢嘅炸鸡系属于美式风格,佢有两件或者四件, 以及辣或者唔辣 选择,炸鸡本身辣其实都唔算好辣,如果要坚辣,记得加埋佢枱面果枝 BBQ 辣酱, 好食得嚟又有辣度要食comfort food ,点少得 Tater Tots!!! 佢炸得好脆都算干身, 唔会食到一口油, 不过系比较软身用叉拮就有啲啲难度咁。 另外两款系特别为 Negroni Week 出嘅意大利风小食(Negroni Week 嘛): Arancini Bolognese 同 Italian Hero 。顾名思义, Arancini Bolognese 即系将意式炸米波变左做肉酱意粉馅,我自己就觉得入面多啲肉酱会正啲。Italian Hero 就系 Italian Sub 嘅「迷你」版,但其实已经好有份量,满满嘅肉加芝士同酸菜,个包都系厚身有质感,大大啖咬落去非常满足讲明系 Negroni Week 梗系要饮返(几)
讲明系 Negroni Week 梗系要饮返(几)杯 Negroni啦,佢地揾左几位客席 bartender 整左几款特制 Negroni ,其中 Negroni沙冰 同 Plata O Plomo 都好有惊喜!一杯冰凉比较甜,另一款充满烟熏味连埋杯边嘅粗盐又有另一种享受。
一路食,一路饮,见到隔离枱连叫两个大 Pizza,睇嚟要快啲再去试埋先得喇~