2022-08-02
带点美式古典风情o既扒房,霓虹灯散漫住温暖o既黄色,映衬旧式梳化同埋木造家俱,气氛醉人。烘至微㶶o既面包,火候刚好,少少脆身,仍保留面包口感,不至于太干身一咬即断。红白二汤任君选择,我拣o左红汤,味浓,带有微重胡椒o既气息。碌过openrice,确认肉眼扒系店舖名物,人人皆叫,当然要试番下。纽西兰肉眼扒(二人餐$268 未加一) 非常大块,并无因为面积大就compromise 厚度,呢个就系正式扒房同普通餐厅o既分别。亲自将酱汁淋在铁板上,作为ribeye steak,佢食起o黎肉质松软juicy,配上medium rare,口感更佳。冰岛比目鱼大虎虾同样值得推介,虎虾大只肉地,比目鱼经过油炸,鱼皮非常脆口,里面o既鱼肉依然嫩滑,并且无细骨、一d 都唔腥,本身比较少食熟鱼o既我都觉得很美味。饮品可以拣红豆冰、黑牛、雪糕柯华田等等,一昧经典o既港式情怀。最后当然唔少得旧式扒房必配o既雪糕,餐厅用上o既系雪米糍,风味依然。
面包
纽西兰肉眼扒