2022-09-17 1967 浏览
呢日同朋友齐齐嚟长沙湾嘅工厦拎货,顺便喺附近揾食,之前bookmark咗呢间舖头,啲burger 好似唔错,一于试试~5:30pm去到,未够钟order dinner set (6pm先可以order dinner set),所以叫返a la carte未讲食物先讲吓装修设计,呢度叫得做The Americano by Texas Burger,都有阵美式牛仔嘅风格,我尤其钟意佢哋个马头🐴型金属挂墙装饰~🔸美国水牛城辣鸡翼(With veggie sticks & Blue Cheese Dip)🇺🇸🐃🐔👐🏻有得拣大份(8只)同细份(4只)主要系朋友想试吓佢嘅buffalo sauce够唔够辣店员好窝心,听到我怕辣,将水牛城汁(辣汁)分开上鸡翼炸得够脆,脆浆够薄,同个Blue Cheese Dip几夹我同朋友都觉得个blue cheese dip比起Buffalo sauce更出色 👍🏻唔见veggie sticks 嘅踪影,出现咗几片沙律菜充撑下场面~ 🤪🔸瑞士拉可雷特芝士汉堡🧀🐮🍔松软嘅汉堡夹住6oz烟熏牛肉、Burgundy ham、Swiss Raclette Cheese、嫩

有得拣大份(8只)同细份(4只)
主要系朋友想试吓佢嘅buffalo sauce够唔够辣
店员好窝心,听到我怕辣,将水牛城汁(辣汁)分开上
美国水牛城辣鸡翼

🔸瑞士拉可雷特芝士汉堡🧀🐮🍔
松软嘅汉堡夹住6oz烟熏牛肉、Burgundy ham、Swiss Raclette Cheese、嫩煎蘑菇同生菜,再配Bourbon onion jam同蛋黄酱
整体配搭得宜,芝士同洋葱味几浓郁,牛肉味道唔错,不过唔算好juicy,如果块汉堡扒可以厚啲会更有质感
配菜薯条唔错,原个薯仔切,有啲连埋薯仔皮,炸得香脆🍟👍🏻
瑞士拉可雷特芝士汉堡

原本谂住叫咗一份鸡翼同burger应该唔够食,想等到6pm再叫多个dinner set 《招牌脆皮咸猪手》,点知两样食物嘅份量都唔少,已经超过六成饱,难得今日嚟到呢幢咁多餐厅嘅工厦,结果决定留肚去试多一间唔同嘅舖头嘅小食😬😬😜

2022-09-13