2023-12-03 214 浏览
Weekend行大南街揾cafe,实在太多选择,放眼望去都系木系cafe,行行下竟然有一间走美式工业风嘅cafe,以灰色水泥墙为主调,里面系清一式嘅不锈钢家私餐具,吸引我哋注意。主打系各款既panini,当然唔少得各款coffee, latte and tea。 我哋点咗blackacinno同matcha latte,两杯都合格有余嘅,blackacinno需要有靓嘅咖啡豆同好既咖啡机先做到,入口因为上面绵密嘅咖啡泡而顺滑,入口回甘,酸度平衡。matcha latte,拉花几靓,但抹茶味唔算浓郁厚重,略嫌失望。Panini点咗烟肉炒蛋及香草鸡肉。Panini即叫即热,做到外脆内软,但馅料方面皆不算惊艳,香草鸡肉肉味过咸,完全掩盖左香草及芝士味。但座位安排尚算阔落,可以慢慢倾慢慢食。

但座位安排尚算阔落,可以慢慢倾慢慢食。