2018-11-27 919 浏览
呢间餐厅出名有靓景为左同妈妈庆祝, 今晚唔使煮, 请佢食餐好可惜今晚天公不造美, 食完都无得出去坐但雨后个天都清, 望下海景都好装修华丽典雅, 带点中国特式,亦有酒吧, 富fusion 感妈妈钟意唔太浓既茶, 首先开左桂花乌龙茶, 散发浓郁迷人花香, 与乌龙香渗透融合陈年花雕醉鸽, 由于系冻食, 所以上菜特别快 将整只乳鸽切片切件, 再砌返鸽型, 有卖相又食得方便 鸽肉皮香肉嫩, 加上渗出香浓酒香, 提升食欲另一个前菜, 翡翠蛏子皇, 原来都系冻食蛏子肉质而肥, 色白味鲜唔过老, 入口弹牙又爽口, 最紧要系无沙, 洗得干净配上爽口蒿笋丝及香浓有益牛肝菌, 令整体多一份层次酱汁带四川风味, 少少辣而甘甜, 淋上蛏子黎食, 味道几fresh鸳鸯虾球, 系我觉得最好食一半系用咸蛋黄炸成既虾球, 够咸香, 蛋香起沙,另一半用芒果浆制成既虾球, 味道浓郁带甜两款炸得皮脆, 内里虾肉新鲜弹牙, 两款都好好食葱油白云带子炒饭开头我地以为系卖相系个单纯炒饭咁, 估唔到黎到个卖相同个菜名一样将蛋白带子煮成白云效果围住炒饭, 而炒饭因为加左葱油, 所以变左绿色食时将茨汁淋上炒饭, 或者单食葱油炒饭, 有一
呢间餐厅出名有靓景
为左同妈妈庆祝, 今晚唔使煮, 请佢食餐好
可惜今晚天公不造美, 食完都无得出去坐
但雨后个天都清, 望下海景都好

陈年花雕醉鸽, 由于系冻食, 所以上菜特别快
将整只乳鸽切片切件, 再砌返鸽型, 有卖相又食得方便
鸽肉皮香肉嫩, 加上渗出香浓酒香, 提升食欲
陈年花雕醉鸽

另一个前菜, 翡翠蛏子皇, 原来都系冻食
配上爽口蒿笋丝及香浓有益牛肝菌, 令整体多一份层次
翡翠蛏子皇

鸳鸯虾球, 系我觉得最好食
一半系用咸蛋黄炸成既虾球, 够咸香, 蛋香起沙,
另一半用芒果浆制成既虾球, 味道浓郁带甜
两款炸得皮脆, 内里虾肉新鲜弹牙, 两款都好好食
鸳鸯虾球

葱油白云带子炒饭
食时将茨汁淋上炒饭, 或者单食葱油炒饭, 有一饭两吃效果, 同样好食
葱油白云带子炒饭

四川辣子鸡
鸡粒质地酥软, 麻辣味浓, 辣度偏中上, 香辣过瘾
估唔到厨师煮四川菜色都几出色
四川辣子鸡