2015-09-17
星期日晚差唔多9点尖沙咀海运商塲周围0既餐厅都仲有好几客人在等, 唯独Eric Kayser系无人等位, 系门口望左一阵MENU都几吸引, 就入去试下先, 待应安排左窗边位俾我地坐, 望住ICC啲灯光表演及海旁夜景, 一边等饮嘢一边倾计, 十分写意~而且枱餐厅设计都算舒服, 枱与枱之间隔比较宽敞, 唔会太嘈~不过都可能同少d 客人有关LOL 当然只系坐左大概7成人~当我地落完order 后, 待应马上送上免费面包篮, 免费的面包篮内有有多几款不同的面包, 软法包,果仁包 ,香草面包,蕃茄面包, 仲有一款好似麦包里面有d 好似系种子的东西, 而且面包上枱时仲系暖的, 令到牛油可以慢慢溶化于面包上,全部都好松软好好味, 特别系香草面包, 软法包同蕃茄面包, 香草面包混和左香草和小麦粉的香味, 软法包嘅外皮少脆,带d烟靱, 但包心仍然十分松软, 蕃茄面包混合左很多蕃茄干于面包内, 味道好清, 其实唔搽牛油都已经好好味^^Eric Kayser出品的面包真系好有水准~其实 e 十有好多高级西餐厅供应嘅面包上枱时都会系冻哂啰(eg. Flint Grill & Bar, JW万豪酒店) , 仲要
正当你食完面包无耐, 主菜就已经到lu~ 烧鸡汉堡 (Chicken Burger), size 都几巨型, 而且卖相不错,鸡扒很松化又juicy,同芝士劲夹,味道都好好味!配埋杯Hongarden, 真系无得弹~