2024-05-15
早排同朋友去希慎食过系内地人气店嘅「姚姚酸菜鱼」,舖头装修风格特别,用咗Tiffany Blue 湖水绿为主颜色,好梦幻打卡嘅感觉,喺视觉角度黎讲都几舒服,而且入面嘅位置都几宽敞同埋坐得好舒服!入坐后系用QR Code落单,上次食咗酸菜鱼,今次见佢门口推介麻辣香锅好想试下,一个香锅包括嘅食物有:嫩牛肉、牛柏叶、鲜豆皮椰菜🥬花同薯角。样样都好开胃同𩠌饭🍚佢哋仲要用咗美极鲜辣汁,令个香锅提鲜浓香!呢间店嘅白饭,选用嘅系「特级米」,嚟到就闻到劲香嘅米饭味,佢哋对白饭嘅选材都好有要求。另外我哋仲有order咗北京烤鸭(半只),烤鸭酱料齐全,每片都好香脆而且去晒啲脂肪,肉质好嫩滑,加埋个皮夹埋配料酱汁黎食好正呀!烤鸭仲有配埋个椒盐骨架,香脆可口,似食紧薯片咁正!最后仲点埋个凉拌莴荀丝,清新爽脆,中和一下!饮品🥤我哋就点咗新鲜水果乌龙茶,2杯入面都系好多果肉,茶香加上百香果香橙,可以解油腻,好清甜!📌姚姚酸菜鱼(希慎广场)📍地址:铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场13楼1301号舖@yaoyaohongkong @nestle_hk #yaoyaohongkong #姚姚酸菜鱼 #美极 #美极鲜辣汁
最后仲点埋个凉拌莴荀丝,清新爽脆,中和一下!
📌姚姚酸菜鱼(希慎广场)
📍地址:铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场13楼1301号舖
@yaoyaohongkong @nestle_hk
#yaoyaohongkong #姚姚酸菜鱼 #美极 #美极鲜辣汁 #豪吉 #豪吉藤椒油 #首间米芝莲酸菜鱼专门店 #大众点评2024必吃榜#hkfood #hkfoodie #hkig #foodiehk #hkiger #igfood #hongkongfood
#hkfoodlover #foodielife #foodstagram #instafood #打卡美食 #香港好去处