2021-02-26
今日好忙,虽然系Happy Friday,都系买外卖算数。同事介绍呢间位于海富中心既美乐小食。呢度做自选2𩠌饭盒,卖$46,今日星期五有8款𩠌拣,有菜有肉,选择都唔少。加$6跟汤。我同我同事一人叫左一个饭盒,我叫左虾酱鱿鱼肉片蒸豆腐同叉烧,同事叫左叉烧同咸蛋蒸肉饼。餐厅非常快手,唔洗1分钟就走得!虾酱鱿鱼肉片蒸豆腐同叉烧 $46呢个饭盒系我既。叉烧份量都好多,系瘦叉唔肥,叉烧汁用黎送饭超正!虾酱鱿鱼肉片蒸豆腐既虾酱唔重,几清淡。豆腐同肉片份量好多,肉片其实系猪腩肉,都几肥,但系块皮超有弹性!白饭既份量适当,唔会太多或太少。叉烧同咸蛋蒸肉饼 $46呢个饭盒系同事既。同事既叉烧居然有菜垫底!咸蛋蒸肉饼我试左少少,唔过咸或油,都几健康。蕃茄薯仔汤 +$6加钱要个蕃茄薯仔汤。个汤绝对唔系清汤,有好多薯仔,蕃茄,榨菜等等,饮落唔会过咸但够味。姜汁蕃薯糖水餐厅阿姐居然送左个糖水俾我,可能见今日系元宵节!糖水系姜汁蕃薯糖水,有6大旧好淋既蕃薯,而姜汁适中,糖水入面仲见到姜片添,正!食饱饱继续努力工作!
餐厅非常快手,唔洗1分钟就走得!
虾酱鱿鱼肉片蒸豆腐同叉烧 $46
叉烧同咸蛋蒸肉饼 $46
蕃茄薯仔汤 +$6
姜汁蕃薯糖水
食饱饱继续努力工作!