今日行过湾仔去会展既天桥,望到系桥边有一间楼上餐厅有好多💡霓虹灯写住食物名; 玻璃仲写住「任食自助餐」,即刻俾佢吸引左上去食。餐厅提供既菜式定期会转,今期款式有:❣️前菜、小食:紫菜瘦肉汤、凉拌青瓜云耳、烧卖、馒头花卷、粟米蕃薯❣️主菜吉列猪扒、黄油鸡、菜心、胜瓜云耳、肉碎炒四季豆、莲藕炆腩肉、西芹两色椒炒鸡粒、咖哩炆肉、炒饭❣️粉面档:重庆小面、酸辣粉、清汤水饺、清汤牛腩面❣️饮品、水果冻豆浆、西瓜哈密瓜就咁数都成十几廿样款式,岩晒唔同人既口味。食物系放系餐厅中间既长枱长期座热;自己想食几多夹落盘子。盘子碟好型,有好多格俾你放多款食物,咁就唔怕食物既汁同味道互相混合影响味道。餐厅有心思,盘子花纹精致,而且汤碗同杯都系用同一系列既款,非常讲究。粉面档长期有位姐姐预备帮你煮面,我最钟意系清汤牛腩面,食左两碗,无论选竹升面定上海面都一样咁好食,主要系汤式清而够味。而牛腩系炆到入味同超冧身,外面有层透明既衣,口感超正。熟食中我最钟意个紫菜汤,又足料又甜甜地,感觉到无味精唔渴,有家的味道所以饮左两碗。另外吉列猪扒都炸到好脆身,一咬就咬得开,用嚟配咸香既炒饭口感一流🍚。

餐厅提供既菜式定期会转,今期款式有:

❣️前菜、小食:
紫菜瘦肉汤、凉拌青瓜云耳、烧卖、馒头花卷、粟米蕃薯

❣️主菜

❣️粉面档:
重庆小面、酸辣粉、清汤水饺、清汤牛腩面

❣️饮品、水果
冻豆浆、西瓜哈密瓜