2018-12-18
女朋友呢排投诉,话我成日唔陪佢食甜品,一系食饱饭话太夜,一系就话太饱冇位食🤷🏽♂️深深明白女人对于甜品真系有第二个胃,甚至系N个胃😂女朋友睇ig发现咗有间最近好hit嘅甜品店,可以俾佢疯狂影相打咭😂但夜食怕多人要等位,所以呢晚我地(其实系佢)决定甜品当饭食,弥补返佢最近嘅心灵损失👸🏻去到门口都仲觉得佢只不过系间靓啲嘅普通甜品铺,望落冇咩特别,有一丝犹豫系咪又中ig伏,但当打开个menu就知唔简单🤔店内以花做主题,每枱仲有樽干花撘衬,装修简约精致。⭐️桂花白酒炖雪梨 HKD56原个炖雪梨,闻落有少少酒香,酒味唔会浓唔会呛,雪梨入口即溶,仲有好清幽嘅桂花味道😋伴碟嘅寒天粉好Q弹,一样好香桂花味👍🏻⭐️法式焦糖炖蛋鲜果班戟 HKD64脆卜卜嘅焦糖面,滑滑炖蛋夹杂住云尼拿同鸡蛋嘅香味,下层仲有芒果,忌廉等🤤🤤值得一提嘅系,块班戟皮好好味👍🏻⭐️玉桂苹果窝夫伴冧酒提子雪糕 HKD64苹果用玉桂糖浆煮至软身,好钟意玉桂𠮶阵独特嘅香味,同苹果系一流嘅配撘👍🏻窝夫够厚身,而且外脆内软有弹性!冧酒提子雪糕有少少酒味,好正😋⭐️芝士粟一烧 HKD58呢个绝对系必食推介,就算近睇,你都会发现佢系一条毫无破绽嘅粟米🌽
店内以花做主题,每枱仲有樽干花撘衬,装修简约精致。
桂花白酒炖雪梨
⭐️玉桂苹果窝夫伴冧酒提子雪糕 HKD64
芝士粟一烧
芝士粟一烧
⭐️芝士粟一烧 HKD58
呢个绝对系必食推介,就算近睇,你都会发现佢系一条毫无破绽嘅粟米🌽但其实佢真正嘅身份,系粟米味芝士蛋糕🌽🍰而上面𠮶一块牛油其实系cream cheese嚟。卖相满分呀!一口食落去,好香浓嘅芝士味,亦都食到好重嘅粟米味,两种味道同时出现,大家都冇抢大家嘅风头,仲可以互相辉映添👍🏻
丝丝入心
⭐️丝丝入心 HKD64
卖相精致😍喺开口曲奇上放心太软,除咗靓,仲系一个机关嚟,切开心太软之后,浓滑嘅朱古力浆就会滴落雪糕到,混埋一齐慢慢食👍🏻
好滑溜嘅🍓奶昔,足料,唔太甜😋
⭐️伯爵红茶 HKD42
用上英国嘅Twinings茶包,食完甜品后饮返杯热茶,清新舒服。
呢间甜品铺真系比到我地惊喜,各款甜品除咗外表卖相一流,仲系实力派,有内涵有创意又好味,绝对要再encore💪🏻