ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-09-27 7955 浏览
女士无论去到咩年纪都会有粿少女心,最钟意啲靓靓嘅打卡餐厅。就算唔食得都睇得,同埋食嘢之余影相又多一重收获咁。呢一间餐厅Royal Inn绝对系有一种皇室花园嘅感觉。首先就有种感觉嚟到欧洲经过呢个法式凯旋门侧边做放满满咗花。黑白色嘅棋子地板、藤椅、太阳伞、大大嘅落地玻璃,全部都系精致嘅打卡位。我同朋友就试吓食佢嘅午餐,百零蚊有三道菜非常抵食。餐饮拣咗鲜奶咖啡latte同埋冻柠茶咖啡拉花做得非常之咁精致,冻柠茶甜度啱啱好餐汤系大蒜薯仔汤浓稠到煲得刚好,配衬买热辣辣嘅牛油面包野莓香醋沙律呢个沙律非常之咁醒,胃个汁少少甜酸,配衬埋鲜甜两色嘅蕃茄仔,好似食紧水果咁甜,超正。好钟意食菜嘅,我都食晒成碟,够晒健康。香煎北海道带子配意大利海胆饭两粒带子煎得两面都金黄色,但系唔会过熟。意大利饭煮到啱啱开口,吸收晒海胆汁嘅鲜甜,味道够晒Creamy !香炸鳕鱼配松露薯条其实就系英式炸鱼薯条炸嘢就梗系香口啦,而且厨师炸到非常之香脆。个鳕鱼柳嘅浆厚薄啱啱好,热辣辣包裹住滑捋捋嘅鱼肉,好味道!呢间餐厅外内涵兼备,睇得又食得!

我同朋友就试吓食佢嘅午餐,百零蚊有三道菜非常抵食。

餐饮拣咗鲜奶咖啡latte同埋冻柠茶
咖啡拉花做得非常之咁精致,冻柠茶甜度啱啱好

餐汤系大蒜薯仔汤
浓稠到煲得刚好,配衬买热辣辣嘅牛油面包

野莓香醋沙律

香煎北海道带子配意大利海胆饭

香炸鳕鱼配松露薯条
其实就系英式炸鱼薯条

呢间餐厅外内涵兼备,睇得又食得!
2024-09-27