2016-09-04 2021 浏览
周末嘴刁朋友喺新新Book咗间房,30个猪朋狗友齐与他庆祝生日!一去到见到台面摆满Moët, Bordeaux, 仲有日本whiskey, 知道今晚不醉无归!美酒紧系要配佳肴啦!是日highlight: 手撑咁大条嘅海参扣鹅撑,好鬼入味,骨胶原多到呢, 正!我前晚到咗翠玉轩,两旧水一碟,都系得手指咁大条海参,呢到真系好鬼抵!仲有炆到软淋淋南非鲍鱼,鲍汁味浓,火喉足,而家讲起都想食多只。饮到醉醉地个阵,竟然出个邓家鸡煲,好耐无食过啦!好香胡椒炆滑鸡,再加上猪肚及鬼咁大条的猪粉肠,饮一啖浓汤乜鬼都醒晒,我d猪朋狗有嘅最爱竟然系煲粉肠,佢地系争住食! 食净d汤都话要打包。跟住出个传统金钱鸡,呢到嘅招牌菜,一定有d水准,重点系𠮶旧猪油,食完帮你解酒,又可以再饮过。其他菜式包括清蒸大龙趸、虾球芝士焗伊面、乳猪、天麻鱼头汤、上汤煎粉果、虾多士、wasabi 黑椒牛柳⋯⋯。一味靓海鲜,一味传统菜,加靓酒,都几过瘾。巧开心嘅晚上,成班完到半夜先走,服务态度好,勤勤斟酒第水,又送果盘,又有糖水。我哋两个月前去阿一鲍鱼包房,千几蚊位,无惊喜。虽然呢到无阿一的海景,鲍鱼都无咁大只,但啲𩠌胜在够足料,师父几有

一味靓海鲜,一味传统菜,加靓酒,都几过瘾。

我哋两个月前去阿一鲍鱼包房,千几蚊位,无惊喜。虽然呢到无阿一的海景,鲍鱼都无咁大只,但啲𩠌胜在够足料,师父几有心思,我地个房对住九龙公园,都几舒服,我地叫左几枝house wine,自己再带靓酒,老板识做,无收corkage。成班柴娃娃,饮饱食醉,成为四百几蚊一位,胜价比甚高!

P.s. 房间有限,私人度高,切记提早落订,特色菜都系要预订嘅。
海参扣鹅撑
南非鲍鱼