2017-06-15 463 浏览
今日又过香港岛同朋友饮下酒吹下水,朋友话依间居酒屋相当唔错,一于book定枱试试。因为朋友已经嚟过所以食物就由佢话事。佢呢度清酒选择好多,我哋对清酒认识唔深,就饮侍应推介既。佢好细心转用壸上!甘口易入口,结果叫咗两支。朋友话炸腐皮温泉蛋好出名。好厉害,外边炸得好脆,但竟然入边嘅蛋系流心!双重口感好食到不得了!上级刺身拼盘刺身真系睇得见好新鲜,处理得好好。池鱼薄切刀工好,鱼新鲜度爆灯,送酒佳品。炙烧和牛刺身Marbling 均匀细密,外层烧过牛味突出,配上酸酸甜甜嘅酱汁,完全唔觉油腻!一件接一件食唔停口。什锦鸡肉棒串,一次过试咁多口味,啱晒我呢啲钟意新鲜嘅人。鸡肉入边仲有鸡软骨,配埋生蛋黄,又滑又香,正!手羽先唐扬香口皮够脆,调味亦都够香口,不过就干身咗少少,唔够juicy。虽然呢度价钱唔算平,不过食物水准相当高,一定会再嚟。
因为朋友已经嚟过所以食物就由佢话事。

上级刺身拼盘
刺身真系睇得见好新鲜,处理得好好。

池鱼薄切
刀工好,鱼新鲜度爆灯,送酒佳品。

手羽先唐扬

虽然呢度价钱唔算平,不过食物水准相当高,一定会再嚟。