2017-01-03
一向都觉得佳肴系要配美酒,3x3嘅wine pairing menu $468+ 10%价钱好吸引,happy Friday 就食呢间!我地6点半开始食得一两枱,到7点半就全店满座!如果多人同行记得book 枱。Hokkaido Scallop Trio Comb 带子三重奏由他他食起,原味北海道带子鲜甜软滑,无需多余调味已经令人好满足。再试mousse嘅做法,制成条状,提升左带子嘅咬嚼感,清新嘅柠味加埋紫苏叶,令人胃大增!Grill 带子外层微焦烧烤味香,内层肉嫩滑,配合sundried tomato relish,很喜欢这道菜嘅细节位。配上refreshing 嘅French Sauvignon Blanc - Sancerre。Iberico Pork Shoulder Tonnato薄切嘅猪肩肉味丰富,油脂适中分布平均,配上淡淡嘅吞拿鱼白汁唔会盖过肉香味。配来自西班牙的sparkling wine - Cava。Grilled Squid with Garlic & Parsley出色嘅调味令平平无奇嘅鱿鱼成为惊艳嘅first course。浓浓的蒜香配墨鱼汁,爽口弹牙。配Fr
出色嘅调味令平平无奇嘅鱿鱼成为惊艳嘅first course。浓浓的蒜香配墨鱼汁,爽口弹牙。配French Sauvignon Blanc - Sancerre。
手掌咁大嘅虎虾,用罗勒牛油开边煎,火候刚好,肉质鲜嫩。配来自西班牙的Chardonnay + Xarel-Lo - Gran Crisalys。
浅尝左朋友嘅牛扒,香煎牛扒火候刚好,粉嫰多汁。配French Red - Cotes de Provence。
喜欢食羊完全唔会介意有羊膻味,不过不太好羊嘅朋友都接受到。炖羊膝肉嫩,浓郁入味,十分出色。喜欢番红花Risotto 偏稔,味道淡淡的衬托浓味嘅羊肉十分匹配,色香味俱全。最重要系上菜时热辣辣出晒烟,好怕食暖暖地嘅西餐。配French Red - Cotes du Rhone。