最近工作压力好大朋友话带我去湾仔叹高级铁板烧一上到去坐系个靓海景附近已经觉得好舒服之后开始食野真系烦恼一扫清野食超高质,服务员态度一流真系好值得嚟食!第一道菜:前菜好精致嘅前菜,用一个木盒装住分别有豆腐、蒜头、青瓜丝每一份都有一个好靓嘅碗装住未食都已经觉得好赏心悦目!蒜蓉系师父特制,唔会好辣口!好惊喜!第二道菜:季节沙律🥗新鲜蔬菜、蕃茄粒、Parma ham 配上酸酸甜甜嘅沙律醋,好鲜味!第三道菜:刺身三款分别有深海池鱼、间白鱼、吞拿鱼背脊;新唔新鲜真系一食就食得出,三款刺身都好鲜甜,而且每块都好厚身,好有口感!第四道菜:南非鲍鱼食完哂头盘,系时候开始戏肉啦!鲍鱼都大只厚身,厨师👨🏼‍🍳会将鲍鱼切开三份上碟再加上少少嘅酱汁,唔洗再加任何调味料都够哂鲜味!第五道菜:鳕鱼煎完少少香脆,有少少牛油香味鱼肉好鲜甜第六道菜:大虾真系超大只虾,可以用巨虾嚟形容厨师好熟手咁完美拆肉,虾膏虾肉煎完好香会先上虾肉,食完之后会再上埋个虾头!第七道菜:A5和牛薄烧需要好薄,但都算大块烧出黎好香,师傅会预备一块面包垫底上面再加啲蒜片同葱,搭埋一齐简直系绝配最后会上埋炒饭同甜品炒饭好香口,食埋一碗啱啱好甜品系自
最近工作压力好大
朋友话带我去湾仔叹高级铁板烧
一上到去
坐系个靓海景附近已经觉得好舒服
之后开始食野真系烦恼一扫清
野食超高质,服务员态度一流
真系好值得嚟食!

第一道菜:前菜
好精致嘅前菜,用一个木盒装住
分别有豆腐、蒜头、青瓜丝
每一份都有一个好靓嘅碗装住
未食都已经觉得好赏心悦目!
蒜蓉系师父特制,唔会好辣口!好惊喜!
前菜

第二道菜:季节沙律🥗
新鲜蔬菜、蕃茄粒、Parma ham
配上酸酸甜甜嘅沙律醋,好鲜味!
季节沙律

第三道菜:刺身三款
刺身三款

第四道菜:南非鲍鱼
食完哂头盘,系时候开始戏肉啦!
鲍鱼都大只厚身,厨师👨🏼‍🍳会将鲍鱼切开三份上碟
再加上少少嘅酱汁,唔洗再加任何调味料都够哂鲜味!
南非鲍鱼

第五道菜:鳕鱼
煎完少少香脆,有少少牛油香味
鱼肉好鲜甜
白鳕鱼

第六道菜:大虾
真系超大只虾,可以用巨虾嚟形容
厨师好熟手咁完美拆肉,虾膏虾肉煎完好香
会先上虾肉,食完之后会再上埋个虾头!
大虾

第七道菜:A5和牛薄烧
需要好薄,但都算大块
烧出黎好香,师傅会预备一块面包垫底
上面再加啲蒜片同葱,搭埋一齐简直系绝配
A5和牛薄烧

最后会上埋炒饭同甜品
炒饭好香口,食埋一碗啱啱好
甜品系自家制,唔会好甜,做饭后甜品一流
炒饭

甜品

后话:除咗野食无得输之外,呢度嘅服务员服务态度真系好好,首先每次上菜都会好详细咁介绍,有咩想知都可以问,佢哋好乐意解答!另外佢地一见到你杯茶饮完就会好主动咁帮你加茶,基本上都唔需要自己出声!呢个价钱有高质美食又有贴心服务,今餐真系好美满!
前菜
季节沙律