呢间餐厅喺时代广场附近,地理位置超方便👍🏻今日返工返到好攰,放工咩都唔想谂🤣咁啱呢度有个Lazy Choice厨师发板,其实就系一个3-course dinner,包左starter、main、dessert ,食啲咩全部交俾厨师安排🥰1️⃣柚子田园沙律沙律菜新鲜🥗柚子肉唔会苦涩🥰最惊喜嘅系佢有一疏疏好鲜甜嘅蟹肉🦀,食得出唔似罐头蟹肉,我都好好奇厨师点样可以完美拆到咁大梳蟹肉出泥🤣🤣2️⃣招牌慢煮法国黄油鸡🧈🐓首先将黄油鸡慢煮然后再将表层微微煎香🥘,令到肉质可以保留而又有香口嘅感觉,所以肉质都几嫩滑💦❤️3️⃣北海道带子蒜香榄油意大利面🍝5粒!!系五粒刺身级嘅北海道带子😍讲真真系未试过食意粉可以咁慷慨嘅份量😂😍意粉口感Al Dente,蒜香味浓得来又带啲微辣,整体好惹味💯4️⃣自家制作提拉米苏☕️呢个Tiramisu上枱嘅时候已经觉得摆盘好特别,而且识落同坊间嘅非常唔同,首先呢度嘅手指饼唔系浸到淋晒𠮶种,而系保持到脆卜卜,加埋好soft既mascarpone cheese一齐食,口感都好夹👍🏻伴盘球云呢拿雪糕🍨好好食😍5️⃣柠檬芝士蛋糕🍰伴碟用咗比较少见而我又好钟意食嘅龙珠果🤣蛋糕酸甜而带有芝士香味,我钟意嘅

1️⃣柚子田园沙律

2️⃣招牌慢煮法国黄油鸡🧈🐓

3️⃣北海道带子蒜香榄油意大利面🍝

4️⃣自家制作提拉米苏☕️

5️⃣柠檬芝士蛋糕🍰
伴碟用咗比较少见而我又好钟意食嘅龙珠果🤣蛋糕酸甜而带有芝士香味,我钟意嘅系仲有一阵阵柠檬🍋嘅清香,而且整体入口幼滑,满意❤️

环境:🌟🌟🌟🌟
价钱:🌟🌟🌟✨