2021-11-01
🎈大城招牌船面$98配料有鸡蛋,猪肉丸,猪膶,肉片,牛丸,安格斯牛。一碗面有哂全部配料,可以试哂所有既味道。鸡蛋半溏心,不过挂住影食物相,所以都慢慢熟左🥚。猪肉丸系手打既,同出面食既完全唔同。猪膶食落爽口,并没有腥味。肉片就冇乜特别,不过不失。牛丸有咬口,不错🍗。安格斯牛比较重牛肉味,一食落去就知道。汤底比较甜,食落去好清,唔系食味精🥣。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🥗青木瓜丝沙律$68沙律配菜好好味,一食落去就觉得好清新,唯独佢既汁偏辣,平时食大辣既小编都觉得有少少辣🌶。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈泰式炸鱼皮$28炸鱼皮香脆可口,咬落去唔会话一下就碎哂,系小编钟意既果种脆,另外炸鱼皮有少少辣粉🌶,更能带出香口感。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈泰式炸猪皮$28炸猪皮一样香脆可口,唔会有油益味,以及猪皮既份量比较大份,食极都食唔完,超抵食!✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈青柠梳打$28梳打汽水配搭青柠,有一种清新感觉,另外杯面有薄荷叶,沟系梳打水入面,另外增添多一份层次感。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🥭芒果百香果冰$38百香果味超突出,搭配酸酸甜甜既芒果味,零舍开胃。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
鸡蛋半溏心,不过挂住影食物相,所以都慢慢熟左🥚。
猪肉丸系手打既,同出面食既完全唔同。
猪膶食落爽口,并没有腥味。
肉片就冇乜特别,不过不失。
牛丸有咬口,不错🍗。
安格斯牛比较重牛肉味,一食落去就知道。
汤底比较甜,食落去好清,唔系食味精🥣。
🥗青木瓜丝沙律$68
🎈泰式炸鱼皮$28
🎈泰式炸猪皮$28
炸猪皮一样香脆可口,唔会有油益味,
以及猪皮既份量比较大份,食极都食唔完,超抵食!
🎈青柠梳打$28
梳打汽水配搭青柠,有一种清新感觉,
另外杯面有薄荷叶,沟系梳打水入面,另外增添多一份层次感。
🥭芒果百香果冰$38
百香果味超突出,搭配酸酸甜甜既芒果味,零舍开胃。
🥥班兰椰子汤丸$58
汤丸成粒绿色,视觉上非常吸引,
食落去班兰味好重,花生馅,
两个味道极为配搭,糖水为椰子底,
椰子香气扑鼻,食落甜丝丝。
非常合适喜欢甜食既你。
总结:
店铺非常近地铁站,行过去10分钟都唔驶,钟意食泰国菜既话,小编推荐呢一间既招牌船面,
系出面真系好少食到咁好味汤底既船面,地点亦非常方便,行完街肚饿可以去试下。