2020-06-26
今日系红日假期,虽然疫情仲未完结😷,但旺角都仲系人山人海呀⛰。但其实小编都系旺角行街同揾野食🙆♀️,不过都要提醒自己要保持卫生,搓消毒液呀💦。小编认为西洋菜南街系旺角必行嘅街道嚟,第一多野睇又系主要道路👀,第二就系都有林林总总嘅小食店同餐厅呀🍝。而今日小编去嘅呢间餐厅唔系地舖, 而系位于兆万中心对面两楼名叫「101肉燥饭专门店 」🏡。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈一人餐厅 $68🎈20. 板烧鸡柳麻辣麻酱凉拌面 辣度唔算好辣,普通唔太食到辣都可以接受到嘅程度👌。不过麻酱好似有啲多,多到有啲溜,不过每一啖嘅面都食到满满嘅麻酱汁有唔系唔好嘅🧐,小编就唔太钟意咁多喇🥴。另外,鸡肉黑椒烧香味都有,不过反而又唔太强烈🤔,有啲面同鸡肉反转互相补位嘅感觉🔄,最后小编真系食清哂成碗面🍜。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈T5. 盐酥花枝丸花枝丸一共有三粒🍡,另淋上辣粉,辣辣地刺激味蕾又开下胃👅。花枝丸弹牙,墨鱼味几突出👏。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈珍珠奶茶 套餐就比较大杯🥤,差唔多比下午餐大一倍✌,味道中规中矩,奶茶香滑,珍珠弹牙亦不过失🥳。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦原本小编谂住嚟食下午餐🍚,不过
🎈一人餐厅 $68
🎈20. 板烧鸡柳麻辣麻酱凉拌面
🎈T5. 盐酥花枝丸
🎈珍珠奶茶
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
原本小编谂住嚟食下午餐🍚,不过畀餐牌上面嘅套餐吸引住咗,可以拣嘅款式有成33种咁多😲,仲有小食加野饮,真系要慢慢去选择先得📜。位置唔偏远,靠近西洋菜南街尾段,近油麻地,不过就要搭lift上两楼先得喇🚶♂️。